140 GODINA BALETA U HNK

Zagrebački HNK besplatnim programom obilježava Dan hrvatskoga baleta

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA
HNK-ovi će baletani na samome početku izvesti kondicione vježbe i jutarnje pripreme s kojima svaki baletni plesač započinje svoj radni dan

ZAGREB - U povodu Dana hrvatskog baleta, Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu za sve je ljubitelje baletne umjetnosti pripremilo poseban baletni program, kojim će u četvrtak 3. studenoga ujedno obilježiti 140. obljetnicu od nastanka ansambla Baleta HNK Zagreb.

Kako se ističe u najavi, raznovrsni baletni program besplatno će za sve zainteresirane u dvorani središnje nacionalne kazališne kuće izvoditi članovi i solisti ansambla Baleta HNK-a, Natalia Horsnell, Guilherme Alves Gameiro, Asuka Maruo, Duilio Ingraffia, Catarina Meneses, Rieka Suzuki, Valentina Štrok i drugi.

U programu su dijelovi iz baleta "Labuđe jezero" P. I. Čajkovskog u koreografiji Iraida Lukašova i Leonarda Jakovine, te dijelovi iz baleta "Tamni pejzaži" Marjane Krajač, na skladbu s albuma "Tiento de la Luz" Thomasa Koenera, čija će praizvedba biti u petak 11. studenoga.

Kako bi javnosti što bolje približili baletnu umjetnost, HNK-ovi će baletani na samome početku izvesti kondicione vježbe i jutarnje pripreme s kojima svaki baletni plesač započinje svoj radni dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:28