SVAKOG DANA PREDSTAVA

ZMAJEVO GNIJEZDO Sedam kazališta za djecu udružilo se u prvi klaster

 / Facebook
Predstave će se igrati u Maloj sceni na Medveščaku, kako je najavljeno, svakoga dana u tjednu

ZAGREB - "Zmajevo gnijezdo", prvi hrvatski kazališni klaster koji će okupljati neovisna kazališta za djecu, od jeseni će djelovati u zagrebačkom kazalištu Mala scena.

Novoosnovani klaster bit će mjesto koje će povezati sedam neovisnih zagrebačkih kazališta za djecu, a uz Malu scenu tu su i Lutkarski studio Kvak, Tigar Teatar, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Kazalište Smješko i Triko Cirkus Teatar.

Sedam kazališta koja njeguju različite estetike planiraju održati sedam premijera na godinu u prostoru Male scene, a samo do kraja 2016. izvest će ukupno 47 repriznih naslova od kojih je pet namijenjeno bebama, 32 nižem i višem uzrastu, a deset višem uzrastu i mladima.

Uz spomenute izvedbe održavat će se i različite radionice, a sljedećega ljeta na repertoaru će se naći mnogi sadržaji za one koji vrijeme provode i u Zagrebu.

Cilj organizatora klastera je poticati kritičko razmišljanje te kroz kreativnost razvijati odnos s publikom, a predstave će se igrati u Maloj sceni na Medveščaku, kako je najavljeno, svakoga dana u tjednu, ističe se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:19