NOVA KNJIGA

ANTIKAPITALISTIČKA KNJIGA MODE 'Zašiveno do bola' nudi hrabru kritiku jednog važnog segmenta suvremene kulture

 Getty / Wikipedia
Krećući se od Karla Lagerfelda do Karla Marxa, knjiga istražuje aspekte potrošnje i oglašavanja, medijacije i difuzije modnog proizvoda i modne poruke

Knjiga Zašiveno do bola: Antikapitalistička knjiga mode (izdavači: Sandorf & Mizantrop i CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja) predstavlja istraživanje i kritiku modnog sistema danas, kao slike krajnje glamurizacije društva, proizvodnje luksuza i banalizacije proizvodne cijene u području ljudskoga rada obično u zemljama trećeg svijeta, kako stoji u priopćenju nakladnika.

Krećući se od Karla Lagerfelda do Karla Marxa, knjiga istražuje aspekte potrošnje i oglašavanja, medijacije i difuzije modnog proizvoda i modne poruke.

Autorica Tansy E. Hoskins problematizira pitanja mode i odijevanja danas, ali i nudi neke odgovore: mogućnost otpora, reformiranja i revolucioniranja modno-odjevne prakse. Prema najavi izdavača, ova knjiga predstavlja prvu značajnu, jedinstvenu, hrabru ali argumentiranu kritiku jednog važnog segmenta suvremene kulture unutar dominantne kapitalističke proizvodne prakse.

Tansy E. Hoskins je spisateljica, novinarka i aktivistica. Piše za Guardian i Business of Fashion, a uređuje emisije na BBC, Al Jazeera i Channel 4.

Promocija hrvatskog izdanja knjige engleske autorice Tansy E. Hoskins Zašiveno do bola: Antikapitalistička knjiga mode održat će se u danas u 19.30 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva ulica 5., u Zagrebu.

Na promociji će govoriti Ante Tonči Vladislavić, Ivan Sršen, Lea Vene i Tihana Bertek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:09