NAGRAĐIVANA AUTORICA

Ivana Delač napisala je SF roman za mlade s homoseksualnom tematikom (koji je još k tome direktno inspiriran LARP-om)

Bića s viših razina postojanja spletom nesretnih okolnosti završila su na Zemlji i zaposjela tijela nekolicine stanovnika Zagreba

U petak 25.11. u 19 u klubu Booksa ugledna SF autorica Ivana Delač predstavit će roman Izgnani. Riječ je o prvom romanu za mlade s homoseksualnom tematikom i prvom koji je direktno inspiriran LARP-om (Live Action Role Play).

Izgnani je roman o bićima s viših razina postojanja koja su spletom nesretnih okolnosti završila na Zemlji i zaposjela tijela nekolicine stanovnika Zagreba. Glavna junakinja A'lana, zajedno sa svojim suradnicima, našla se u svijetu koji joj je potpuno stran. Njihovi neprijatelji također su na Zemlji te otpočinje bitka za opstanak na ulicama suvremenog Zagreba.

Ivana Delač diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i zaposlena je kao stručna suradnica u osnovnoj školi. Autorica je nagrađivanog fantasy romana za djecu Pegazari (2009.), kao i četrdesetak znanstvenofantastičnih i fantastičnih priča, te dobitnica tri nagrade SFERA (za roman za djecu, kratku priču i multimedijalni larp projekt Astra), jedne nagrade Artefakt i jedne Prve istrakonske nagrade.

Roman Izgnani objavila je medijska kuća Hangar 7 kao deveti naslov u biblioteci Solaris, a uredio ga je Davorin Horak koji će uz Ivanu Delač predstaviti roman.

Na ovom predstavljanju moći će se nabaviti roman Izgnani po promotivnoj cijeni od 50 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:35