DVIJE TISUĆE KARTICA

JAPANSKI KNJIŽEVNI VELIKAN Novi roman Harukija Murakamija očekuje se u veljači i bit će njegov najduži nakon fenomenalnog '1Q84'

 wikimedia

TOKIO - Novi roman najpopularnijega suvremenog japanskog pisca Harukija Murakamija bit će objavljen u veljači, a riječ je o vrlo opsežnom djelu, objavio je njegov japanski izdavač.

Još nije poznata nijedna pojedinost o sadržaju novoga romana, baš kao ni naslov, ali se ipak zna da je riječ o vrlo opsežnoj knjizi od približno dvije tisuće kartica, izvijestila je izdavačka kuća Shinchosha i vjerojatno će biti objavljen u dva sveska.

Bit će to, dodaje Murakamijev izdavač, njegovo najduže djelo nakon "1Q84", čija su prva dva sveska objavljena u Japanu 2009., a treći nakon godinu dana.

"Riječ je o romanu dužem od 'Kafke na žalu' i kraćem od '1Q84'", kratko je nedavno rekao Murakami primajući u Danskoj nagradu Hans Christian Andersen.

Nakon "1Q84" 67-godišnji Murakami objavio je jedan kraći roman "Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća"" i zbirku novela pod naslovom "Onna no inai otokotachi" (Muškarci koji nemaju žene) i esej pod naslovom "Profesionalni romanopisac".

Objavljivanje novoga Murakamijeva djela, posebno romana koji se samo u Japanu prodaju u milijunskim nakladama, u njegovoj su domovini uvijek poseban događaj koji njegovi obožavatelji danima komentiraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:38