NOVI PODUHVAT BIVŠE MINISTRICE

MIRELA HOLY NAPISALA SVOJU PRVU KNJIGU ZA DJECU Najpoznatija darkerica u svom fantasy romanu 'Kraljevstvo onkraja' otkriva kako se postaje čarobnicom

 HANZA MEDIA

"Ako vam je svijet dosadan, jednoličan i bez boja, dijagnoza je jasna - zove se sivilo odrastanja. No ne brinite se, neće vam trebati liječnik, injekcije ili skupe jednobojne tabletice. Lijek je jednostavan i ugodan za konzumaciju - čitanje fantasy romana 'Kraljevstvo Onkraja'" Tako je nakladnik Semafora najavio prvu knjigu za djecu (i one koji se tako osjećaju) Mirele Holy, "najpoznatije hrvatske zelene vražice".

Nakon jednog "odraslog" romana koji je napisala kao djevojčica i nakon tri publicističke knjige, Mirela Holy se tako okušala i u formi dječje knjige.

'Kraljevstvo Onkraja' žanrovski se može podvesti pod popularnu formu tzv. fantasy romana, ali to je ujedno i roman o odrastanju koje, prema autoričinu mišljenju, nikad na završava. 'Kraljevstvo Onkraja' je roman o prihvaćanju sebe i vlastite različitosti i o tome kako biti zadovoljan u vlastitoj koži i istodobno prihvatiti i poštovati različitost drugih. Poruka knjige je da smo svi mi ono što možemo biti, samo ako se to usudimo.

Promocija 'Kraljevstva Onkraja' Mirele Holy održat će se 2. listopada u 17 sati u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5. O fantastičnim zgodama i nezgodama Lile/Lali, o tome kako se postaje čarobnicom Plamena iz roda čarobnjaka Labirinta, kakav je doživljaj ući u Drvo svijeta i putovati zvjezdanim liftom, a ponajviše o tome kako biti sretan i zadovoljan u svojoj koži iako se ne uklapaš u očekivanja drugih, govorit će autorica Mirela Holy, urednik Boris Kugler, Snježana Babić Višnjić i nakladnica Silvija Šesto. Odabrani dio iz 'Kraljevstva Onkraja' interpretirat će dramska umjetnica Dora Lipovčan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:27