PROMOCIJA U BOTANIČARU

NOVI ROMAN Nakon nagrađenog bijega na 'Brdo', književni alter ego Ivice Prtenjače bavi se farbanjem zidova

 Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Nakon osvojene nagrade VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman 'Brdo', u Tihom rušenju Ivica Prtenjača ponovo se uspinje na 'brdo', ali ovaj put ono se nalazi u Haulikovoj ulici, u jednom oronulom zagrebačkom stanu. Glavni junak, soboslikar s diplomom profesora književnosti, sa svojim pomoćnikom treba učiniti ono što i inače radi – oljuštiti sve sa zidova i ponovo ofarbati. Čini se kao ugodan, prilično usamljen rutinski posao, daleko od nametljivih ljudi, baš onako kako najviše voli. Ali, čovjek koji ih je angažirao, i njegova životna priča, promijenit će živote svih likova u romanu.

Ponovno su motivi odmak, kontempliranje i preslagivanje života, ali pisac je ovaj put, usprkos tragičnim događajima o kojima čitamo, optimističniji nego što je to bio u prošlom romanu, a njegovi junaci čine se spremniji za nastavak života.

Tiho rušenje može se čitati kao svojevrstan nastavak Brda, ne po principu što je bilo dalje, jer likovi su novi, nego kao sljedeća pjesma u pjesničkom ciklusu, u kojem sve tekstove povezuju dominantni motivi i teme.

Izdavačka kuća V.B.Z. priređuje predstavljanje novog romana Ivice Prtenjače 'Tiho rušenje' u utorak, 4. srpnja u 20 sati u klubu Botaničar (Trg M. Marulića 6, Zagreb), a sudjeluju Ivica Prtenjača, Jagna Pogačnik i Drago Glamuzina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:48