ZAPISI SAŠE DRACHA

PRIČE O JAZZU ISPRED BOOKSE Nesvakidašnja promocija nesvakidašnje knjige

 Davor Hrvoj

Saša Drach je pisac koji umije nesnošljivo bolnu situaciju iznijeti do posljednje rečenice, zapisao je književni kritičar Željko Ivanjek u osvrtu na knjigu Saše Dracha 'Priče o jazzu i drugi zapisi'. "Kada pročitate mnogo knjiga, uvidite kako je veoma malo potresnih, koje spojem emocija, istine i, sačuvaj Bože, kritičkog promatranja čine cjelinu pred kojom morate “pasti”. Takvih je malo i među tzv. publicističkim naslovima. Takva je nova, druga po redu autorska knjiga antikvara, novinara i prevoditelja Saše Dracha", ističe Ivanjek.

Promocija knjige u kojoj se isprepliću autobiografski elementi s biografijama jazz velikana, kao što su Chick Corea, Ratko Divjak, Boris Papandopulo i Gary Burton, održat će se u četvrtak 15. lipnja u 17 sati ispred Bookse, u Martićevoj ulici u sklopu Design District Zagreb Festivala.

Na promociji će sudjelovati autor Saša Drach, prevoditelj Sead Muhamedagić, glazbeni kritičar Davor Hrvoj i izdavač Ivan Sršen.

Predstavljanje knjige začinit će nastup čuvenog bas klarinetista Ratka Vojteka u pratnji Dominika Šabića, studenta 2. godine udaraljki zagrebačke Muzičke akademije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:48