U SKLOPU EUROPSKE TURNEJE

VIDEO: GENIJALNI MERCHANDISE OPET U MOČVARI Nakon što se pjevač Carson Cox oporavio od teške ozljede, floridski hardcore punk bend stiže u Zagreb

 Promo

Ironičnog imena, bend Merchandise dolazi iz Tampe na Floridi, gradu poznatom po DIY punk i hardcore sceni. Upravo tim zvukom su i počeli 2008. godine okupivši oko sebe obožavatelje istoga žanra.

No ljubav prema jazz i dub glazbi vrlo brzo preokrenula je njihov punkerski hardcore zvuk u mračniji post-punk prožet elektronskom glazbom. Žanrovskim skokom Merchandise samo dokazuju otvorenost i neograničenost u poimanju glazbe i umijeće da različite poglede na svijet prenesu kroz glazbu.

Nakon albuma 'After The End' iz 2014., koji su snimili kao petorka, i završetka turneje kojom su ga promovirali, Merchandise se rasformirao na svoju osnovnu jezgru koju čine Carson Cox (vokal, elektronika), Dave Vassalotti (gitara, elektronika) i Pat Brady (bas).

Trio je uskoro otputovao u talijanski gradić Rosà i započeo rad na novom albumu 'A Corpse Wired For Sound'. Jedan dio snimili su u Italiji, a drugi u Carsonovu domu u Tampi na Floridi, dok su završne note napravljene u studijima u New Yorku i Berlinu.

Naslov albuma inspiriran je kratkom znanstveno-fantastičnom pričom J. G. Ballarda, koja savršeno opisuje stanje svijesti benda. Vassalotti kaže da su se u vrijeme albuma 'After The End' preporodili kao rock bend, da bi se ubrzo nakon toga ponovno raspali jer jednostavno kao takvi nisu mogli potrajati. Sve je to, objasnio je, bio proces njihova sazrijevanja.

Koncert prvotno planiran 14. studenog u Močvari, morao je biti odgođen zbog ozbiljne ozljede pjevača Carsona Coxa. Potpuno oporavljeni, Merchandise su 28. ožujka krenuli na veliku europsku turneju, u sklopu koje će nastupiti u 20 gradova, a u Zagreb i klub Močvara dolaze 20. travnja.

Ulaznice po cijeni od 65 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, 80 kuna, mogu se kupiti na pretprodajnim mjestima - u Rockmarku (Berlisavićeva 13) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te njihovim web shopovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:18