PET SHOP BOYS

VIDEO: NAJVEĆI HITOVI NA ZADARSKOM JAZINE OPEN AIRU Britanski dvojac vraća se čistoj elektronskoj glazbi

 
 Promo

Na turneji koju Pet Shop Boys 12. kolovoza dovode u Zadar publika će čuti hitove iz prebogate karijere benda, od kreativnih vrhunaca iz '80-ih i '90-ih do novog uzleta sjajnim prošlogodišnjim izdanjem albuma 'Super'. Prvi koncert Pet Shop Boysa u Dalmaciji zapravo je završnica njihove europske turneje - naime, u kolovozu, osim u Hrvatskoj, nastupaju još samo u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Domaću publiku i inozemne goste na Jazine Open Airu dočekat će najprofinjeniji izbor iz kompletnog opusa Pet Shop Boysa, pjesme koje su im obilježile karijeru, jednako kao i one koje predstavljaju recentan rad u kojem su se, kako sami kažu, vratili čistoj elektronskoj glazbi u pokušaju da naprave savršen plesni album.

Pet Shop Boys će u Zadru odsvirati samostalan koncert koji na aktualnoj turneji, za razliku od kraćih festivalskih pojavljivanja, sadrži više od 20 pjesama. Prva dekada karijere najčešće je prezentirana megahitovima poput 'It's A Sin', 'West End Girls', 'Domino Dancing', 'Always On My Mind', 'Left To My Own Devices', 'Love Comes Quickly', 'Opportunities (Let's Make Lots Of Money)' i 'In The Night'.

Pjesme iz '90-ih i izdanja iz novog tisućljeća obilježili su radijski i klupski hitovi kao što su 'Go West', 'Se A Vida E', 'New York City Boy', 'Love Etc', 'Home And Dry' i 'The Sodom And Gomorrah Show'. Posljednji PSB albumi najviše će se čuti kroz odlične singlove i pjesme s prošlogodišnje hvaljene ploče 'Super' - među njima su 'Inner Sanctum', 'Winner', 'Love Is A Bourgeois Construct', 'Vocal', 'The Pop Kids', 'Burn', 'The Dictator Decides' i 'Inside A Dream'.

Glazbeni producenti turneje su Pet Shop Boys i Stuart Price, čovjek koji je s bendom već surađivao na turneji 'Pandemonium' te u studiju na produkciji albuma 'Electric' i 'Super'. Na koncertu u Zadru će, uz Neila Tennanta i Chrisa Lowea, nastupiti i kompletan bend, što nije bio slučaj na nekoliko prethodnih turneja.

Uz nebrojena dosadašnja priznanja bend je početkom godine dobio i nagradu Godlike Genius uglednog britanskog magazina NME.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kuna, a na dan koncerta stajat će 250 kuna. U ponudi je i limitirani broj VIP ulaznica po cijeni od 350 kuna - ona uključuje mjesto na povišenoj platformi s najboljim pogledom na pozornicu i zaseban šank.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:15