DRUGI RASKOL

VIDEO: RASPAO SE KULTNI BEND SPANDAU BALLET Frontmen naprasno bez obrazloženja objavio da odlazi: 'Riječ je o stvarima izvan moje kontrole'

 Profimedia, United Archives

Pjevač Tony Hadley napustio je kultni engleski bend Spandau Ballet, koji se '80-ih proslavio hitovima kao što su 'True', 'Gold', 'Only When You Leave' i 'Be Free With Your Love'.

Glazbenik je u službenom priopćenju, koje je objavio na društvenim mrežama, samo kratko napisao kako više neće nastupati s bendom - razlog odlaska nije naveo, samo je komentirao kako je 'riječ o stvarima koje su izvan njegove kontrole'.

Spandau Ballet već se jednom 'raspao' 1990-ih, i to zbog financijskih problema te svađa oko novca. Tada su saksofonist Steve Norman i bubnjar John Keeble tužili gitarista Garyja Kempa, autora većine njihovih hitova, koji nije htio dijeliti zaradu s ostatkom benda. Kemp je pobijedio na sudu, a članovi su se ipak ponovno okupili 2009.

Bend je inače karijeru počeo pod imenom The Cut 1976. - tada su svirali punk, ali brzo su se prebacili na pop. Objavili su šest studijskih albuma i snimili dokumentarni film 'Soul Boys of the Western World'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:12