BOŽIĆNA ČAROLIJA

VIDEO: SARAH BRIGHTMAN 21. PROSINCA GOSTUJE U ZAGREBU Sopranisticu, koja je prodala više od 32 milijuna albuma, u Areni će pratiti i veliki orkestar

 Getty Images

Slavna britanska sopranistica Sarah Brightman gostovat će 21. prosinca u zagrebačkoj Areni u sklopu turneje Royal Christmas Gala, priopćeno je iz Priredba Studija.

Tijekom turneje ova međunarodna umjetnica održat će svečane koncerte obogaćene raskošnim svjetlosnim efektima na kojima će nastupiti solo, u duetu i u suradnji s drugim izvođačima, ističe se u najavi koncerta.

Brightman će u pratnji velikog orkestra izvoditi širok glazbeni spektar tradicionalnih božićnih pjesama i svojih najvećih hitova poput svevremenskog 'Time to Say Goodbye', koji je izvodila s Andreom Bocellijem.

Glazbeni opus Sare Brightman i njezin raspon glasa, koji prelazi tri oktave, 'nemoguće je definirati u okvirima nekog određenog glazbenog žanra jer on predstavlja jedinstvenu i nadahnjujuću sintezu različitih utjecaja'.

Njezin glas, dodaje se u priopćenju, već 30 godina odzvanja kazalištima, arenama i stadionima te očarava milijune obožavatelja diljem svijeta, a tome u prilog govore i brojke - više od 32 milijuna prodanih albuma diljem svijeta te više od 180 dodijeljenih zlatnih i platinastih nagrada.

Rođena u Berkhamstedu u Engleskoj, karijeru je počela kao članica plesne trupe Hot Gossip, a osamdesetih je ostvarila zapažene uloge na West Endu i Broadwayu, među kojima se ističu one u mjuziklima 'Cats ' i 'Fantom u operi'.

U suradnji s Frankom Petersonom izdala je nekoliko zapaženih albuma koji su je proslavili diljem Europe. Dvaput je sudjelovala u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara - prvi put u Barceloni, kada je s legendarnim Joseom Carrerasom otpjevala 'Amigos Para Siempre', i 16 godina poslije u Pekingu, gdje je s kineskom pjevačicom Liu Huan otpjevala 'You and Me'.

Glumila je u nekoliko filmova, a 2012. postala je UNESCO-ova umjetnica za mir.

Uz humanitarni rad, Sarah Brightman posvetila se i borbi za ravnopravnost spolova te osnaživanje žena i djevojčica na području STEM-a (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:00