'LOŠA PORUKA MLADIMA'

HDZ protiv imenovanja ulice Milana Mladenovića u Zagrebu: 'EKV nije bio popularan u Hrvatskoj, a njihovi članovi bili su ovisnici!'

 YouTube

ZAGREB - Klub gradskih zastupnika HDZ-a najavio je da će na sutrašnjoj sjednici gradske skupštine zatražiti odgodu točke oko imenovanja ulice Milana Mladenovića - pjevača i gitarista beogradske rock skupine Ekatarina Velika (EKV) u Jakuševcu u Novom Zagrebu zbog toga što je 19. studenoga u najavi tematska sjednica Odbora za imenovanje ulica i naselja, gdje će se utvrditi kriteriji kako, na koji način i tko može dobiti ulicu u Gradu Zagrebu.

Predsjednica skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-a Margareta Mađerić naglasila je kako je HDZ protiv imenovanja ulice Milana Mladenovića u Novom Zagrebu što je nedavno predložio skupštinski Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova uz obrazloženje da se Mladenović rodio u Zagrebu, a bio je pjevač beogradske grupe koja je uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila velik trag u popularnoj glazbi bivše države.

Mađerić je na konferenciji za novinare ustvrdila kako ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu".

Podsjetivši na ovisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijima kako se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka.

Smatra kako je jedini razlog ovakvog imenovanja na sutrašnjoj sjednici to što navedeni glazbenik niti po jednom kriteriju ne bi mogao dobiti ulicu pa se ubrzano sutra ide u imenovanje.

Govoreći o prodaji gradskih stanova - točki koja će se također naći na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine, istaknula je kako branitelji i socijalno ugroženi korisnici gradskih stanova trebaju dobiti pravo na otkup tih stanova.

"Vjerojatno u gradskim upravnim uredima i tijelima postoji popis koji su korisnici branitelji, koji su socijalno ugroženi i na taj način se može napraviti razlika od onih koji su bespravno ušli u stanove, a ne spadaju jednu od tih skupina te na taj način treba gledati rješavanje tog problema", poručila je Mađerić.

Izrazivši žaljenje što od strane gradonačelnika nije postojala bolja suradnja na relaciji Grad Zagreb-Ministarstvo branitelja kako bi se na brži efikasniji način riješio njihov stambeni problem, upozorila je da ta tema ne smije biti predmet političkog prepucavanja te "postati još jedna tema slučaj u Gradu Zagrebu".

Potpredsjednica Gradske skupštine Danira Bilić podsjetila je kako će se na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine po treći put naći prijedlog izmjena i dopuna gradskog proračuna, ocijenivši da sama ta činjenica reflektira pravu situaciju i stanje u Zagrebu uvjetovano političkom krizom, odnosno sukobom gradonačelnika i SDP-a.

Naglasila je da je "okosnica oko čega se lome koplja" i problem sukoba oko proračuna koji je SDP usvojio u prosincu 2011. - 118 milijuna kuna s jedne strane doznačenih zagrebačkom Holdingu za njegove potrebe, a s druge strane Cvjetni trg i fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice zbog čega se, dodala je, odgađa sama odluka na odborima skupštinskih tijela.

Apelirala je da oni ljudi koji vode izvršnu i predstavničku vlast moraju svoje osobne interese podrediti javnim jer, poručila je, nije najvažnije pobjediti pod bilo koju cijenu na predstojećim izborima, već je važno kakvo će stanje ostaviti iza sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 12:37