LUKSUZ NA VODI

FOTO Megajathe okupirale Temzu uoči Olimpijskih igara: Očekuje se i 'Eclipse' Romana Abramoviča

Očeukuje se da će kojih 100 jahti zauzeta najskuplje vezove duž Temze u Londonu, koji po jahti stoje 64.000 funta za dva tjedna

Temza se uoči Olimpijskih igara može mjeriti s Monacom, Cannesom i Nicom po broju luksuznih jahti megabogataša koji su London za vrijeme igara odlučili stići morskim i riječnim putevima.

Pažnju Londončana već plijene 'Octopus', megajahta suosnivača Microsofta Paula Allena, i 'Illona' australskog mogula Franka Lowyja, a očeukuje se da će kojih 100 jahti zauzeta najskuplje vezove duž Temze u Londonu.

Već sutra bi im se navodno trebala pridružiti i najveća privatna jahta na svijetu, ' Eclipse ' Romana Abramoviča. Eclipse se može pohvaliti s dva bazena, dva helipada, diskotekom, 30 kabina, kinom, mini-podmornicom i vlastitim obrambenim raketnim sustavom. Abramovičeva kabina je usto izrađena od oklopnog materijala i zaštićena prozorima od neprobojnog stakla i laserskim sustavom koji onemogućuje fotografiranje.

Osim Ambramovičeve, očekuje se i jahta osnivača Microsofta Billa Gatesa 'Gogypous', 'Malteški sokol' grčke milijunašice Elene Ambrosiadou i 'Leander' Donalda Goslinga, vlasnika lanca parkirališta NCP. Na jahtama se u Londonu očekuju i George Clooney, Brad Pitt i Angelina Jolie.

Najluksuznije lokacije vezova, tik uz HMS Belfast, rezervirane su mjesecima unaprijed, a gradska blagajna na tome će dobro zaraditi, s obzirom da prosječna cijena veza jedne superjahte za dva tjedna iznosi 64.000 funta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:51