MEĐU DESET IZABRANIH

FOTO: MLADA KARLA (11) IZ ZAGREBA OSVAJA SVIJET Nacrtala jednooko dobroćudno čudovište, a IKEA prema crtežu izradila plišanu igračku, postala je hit!

 IKEA

Uz pomoć IKEA-e deset dječjih crteža napustilo je okvire mašte i postalo stvarnost: zaživjeli su kao meke plišane igračke koje će IKEA prodavati diljem svijeta kao dio svoje kampanje ' Plišane igračke za obrazovanje'.

Nakon što su crteži desetero finalista iz natječaja 'Mašta može svašta' izabrani među desetak tisuća uradaka pristiglim iz svih dijelova svijeta, IKEA-ini dizajneri pretvorili su ih u preslatke igračke. Među finalistima našla se i 11-godišnja Karla Reljić iz Zagreba koja je naslikala jednooko dobroćudno čudovište koje će uskoro kao 'plišanca' moći grliti djeca iz svih krajeva svijeta.

IKEA ovu kampanju provodi već 12 godina, no ovo je prvi put da su igračke inspirirala djeca. Jedan dolar odnosno euro od kupnje svake igračke ići će za UNICEF i organizaciji Save the Children koje pomažu najugroženijim skupinama djece ostvariti svoje pravo na kvalitetno obrazovanje.

U posljednjih 12 godina kampanja 'Plišane igračke za obrazovanje' omogućila je zakladi IKEA Foundation donirati 67 milijuna eura kojima su pomogli više od 11 milijuna djece kroz 99 projekata u 46 zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:10