PRIDRUŽI SE I TI

JESTE LI DORASLI IZAZOVU? Tisuće ljudi i stotine organizacija u Hrvatskoj već su se pridružili inicijativi 'Biciklom na posao'

Sindikat biciklista neumorno radi na promociji bicikliranja kao stila života pa su ovoga puta otišli korak dalje i osmislili odličnu kampanju koja obuhvaća brojne segmente.
 Instagram

Osim što troši popriličan broj kalorija, štedi novac i ne djeluje štetno na okoliš - bicikliranje ima i brojne druge prednosti. Istraživanja su pokazala kako kako osobe koje voze bicikli imaju 20 posto više energije, dok se osjećaj umora i stresa smanjuje za čak 65 posto.

Vođeni tom mišlju, možda biste i vi mogli razmisliti o pridruživanju izazovu korištenja bicikla na putu do posla, ali i u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i izlazaka.

Registrirajte se putem internetske stranice www.biciklomnaposao.hr gdje možete ispuniti kratku anketu o svojim prometnim navikama, ali se i inspirirati tuđim odgovorima.

Izazovu se već sada pridužilo 2 228 sudionika i čak 275 organizacija, a u samo prva dva dana zabilježeno je 22 693 prijeđenih kilometara i 2 485 putovanja.

Poanta ovog originalnog izazova je da promijenite svoje životne navike nabolje, ali i inspirirate obitelj i kolege s posla da učine isto.

Ukoliko nemate vlastiti bicikl, možete koristiti i usluge Next bikea koji je potrebno aktivirati jednokratnom uplatom od 79 kn koji potom možete u potpunosti potrošiti na vožnje biciklom. Prvih pola sata uvijek je besplatno, a svaki sljedeći sat naplaćuje se 8 kn. Popis lokacija na kojima možete preuzeti i vratiti posuđeni bicikl pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:47