USPJEH MARTE KELAVE

FOTO: MLADA ZAGREPČANKA ŽIVI SVOJ SAN Marta se modelingom počela baviti prije samo godinu dana, a već je postala apsolutni svjetski hit

 

San Marte Kelave postao je java. Osamnaestogodišnja Zagrepčanka osvanula je u editorijalu novog broja američkog magazina As If na čak šesnaest stranica, uz bok prilogu posvećenom glumačkoj zvijezdi Maggie Gyllenhaal (koju imamo prilike gledati u serijama “The Honourable Woman” i “The Deuce”).

Midikennovu manekenku Martu snimala je njujorška fotografkinja Tatijana Shoan. Shoan je inače porijeklom iz Hrvatske, a zanimljivo je da je ona rođakinja velike manekenske zvijezde Helene Šopar, koja je bila prvi Midikennov model kojem je As If posvetio modni editorijal.

Max Mara i Roberto Cavalli

- Ovaj modni editorijal trebao bi mi pomoći u daljnjoj karijeri modela. Nadam se da će se to dogoditi, s obzirom na to da magazin izlazi u nekoliko država diljem svijeta. Shooting smo imali na Lošinju, a ja sam uistinu uživala dok smo radili.

Kako i ne bi, kada se stilistica Stacey Jones pobrinula da za potrebe snimanja nabavi odjeću vrhunskih svjetskih modnih brendova poput Max Mare, Roberta Cavallija... - kaže Marta, koja se modelingom počela baviti prije samo godinu dana. Danas je ona “Lady from the sea”, kako su u magazinu As If naslovili šesnaest stranica na kojima je Marta pokazala da je rođena da bude vrhunska manekenka.

Otkrili je sa šesnaest

Martu su inače ljudi iz Midikenna otkrili kada je imala šesnaest godina.

- Čekali smo da završi školu, kako bi se tek nakon toga intenzivnije počela baviti modelingom, a u ovo kratko vrijeme ostvarila je velike uspjehe - kaže Sayon Bangoura iz agencije Midikenn, koji podsjeća kako je Marta Kelava zablistala i na nedavnom Fashion Weeku u Londonu gdje je nosila nekoliko top revija.

Uz to, lijepa Zagrepčanka lani je u Londonu snimila editorijal za poznati francuski ženski magazin Paulette u kojem je snimila inspirativne vizuale mladenačkih jesenskih komada, a potom je vjerno dočarala i Max Marinu kolekciju.

Visoka 180 centimetara

Plavokosa i plavooka 180 centimetara visoka Marta vijest o tome da joj je američki magazin u svojem novom broju posvetio čak šesnaest modnih stranica dočekala je u Milanu, gradu u kojem se trenutačno nalazi zbog novih poslova, a u kojem je zastupa poznata talijanska modna agencija MP management.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:09