MODA NA VRHU

FOTO: MODNI STIL PREDSJEDNICE Kolinda Grabar-Kitarović sve je odvažnija u kombinacijama, evo kako je 'glancala' stil u posljednje vrijeme

 Dragan Matić/Danijel Bartolić / CROPIX/Instagram

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je od inauguracije u siječnju 2015. godine do danas ponešto izmijenila svoj modni stil, a on je, ako ništa drugo, postao hrabriji. Komadi za kojima poseže uglavnom su istog, klasičnog kroja, no odvažila se u formalnim prilikama odjenuti i pokoji dizajnerski komad, malo izazovniji kroj ili netipične boje.

U posljednjih mjesec dana uspjela je s nekoliko kombinacija izazvati komentare.

Prvo se na Općoj skupštini UN-a u New Yorku pojavila u bijeloj čipkastoj haljini s potpisom Elfsa. Premda inače nije sklona čipkastom, reakcije na stajling su bile uglavnom pozitivne i svi su hvalili njezinu ženstvenost. S druge strane, bilo je kritičara koji su čipku smatrali neprimjerenom na ovako formalnom sastanku. Istu su haljine inače nosile i voditeljica Ecija Ivušić i Edita Misirić, i poznati je modni dvojac pohvalio sve dame.

Nakon toga uslijedio je prijem u Bijeloj kući, a fotografiju s američkim predsjedničkim parom, Michelle i Barackom Obamom objavila je na svom profilu na Facebooku. Premda se i ovaj put odlučila za čipku, haljina crne boje i klasičnog kroja srednje dužine zapravo je bila siguran odabir. Tom je prigodom Michelle Obama, inače poznata po smislu za odijevanje, odabrala kreaciju s potpisom Christiana Siriana, haljinu žute boje s cvjetnim, ali vrlo decentnim uzorkom.

U srijedu je naša predsjednica prisustvovala obilježavanju 25. obljetnice utemeljenja Glavnog stožera Oružanih snaga i za ovu je formalnu svečanost odabrala crnu kombinaciju - haljinu klasično uskog kroja i kratki sako. Međutim, ovaj je put monokromni stajling razbila neobičnim odabirom cipela - crvenim lakiranim cipelama koje, doduše, ne odgovaraju najnovijim krikovima mode.

U galeriji pogledajte kratki osvrt na promjene u stilu predsjednice u posljednje vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:04