MODNI RADAR

FOTO: OVO JE 10 NAJLJEPŠIH HALJINA S OSCARA Glumačke dive pokazale svu raskoš holivudskog glamura, nisu izostale ni skrivene političke poruke

 REUTERS

Etiopsko-irskoj glumici, 35-godišnjoj Ruth Neggi, za dlaku je izmakla najprestižnija filmska nagrada u kategoriji za najbolju glavnu glumicu u romantičnoj drami 'Loving', ali modni kritičari složili su se da je u nedjelju navečer bila jedna od najljepše odjevenih žena na 89. dodjeli Oscara u Los Angelesu.

Ruth je nosila upečatljivu crvenu kreaciju visokog ovratnika dizajnera Pierpaola Picciolija za modnu kuću Valentino. Styling je upotpunila crvenim cipelama i crvenim ukrasom za kosu, a na haljinu je stavila i broš - plavu vrpcu Američke unije za građanske slobode (American Civil Liberties Union - ACLU). Smjelim modnim dodatkom prosvjedovala je protiv antiimigracijske uredbe Donalda Trumpa, ali i drugih kontroverznih poteza kojima Donald Trump želi ograničiti osnovna ljudska prava garantirana američkim ustavom.

Plavu vrpcu na elegantnoj bijeloj haljini Stelle McCartney istaknula je i manekenka Karlie Kloss. Zanimljiva je činjenica da je 24-godišnji supermodel u vezi s Joshuom Kushnerom, mlađim bratom Jareda Kushnera, koji je u braku s predsjednikovom kćeri Ivankom Trump.

Za bijelo s potpisom Calvina Kleina odlučila se i Naomie Harris.

Stilisti dan poslije dodjele hvale izgled Emme Stone, pobjednice u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu u mjuziklu 'La La Land'. Emma je blistala u pravoj plesnoj kreaciji Ricarda Tiscija za modnu kuću Givenchy, a nosila je i dijamantne viseće naušnice brenda Tiffany & Co.

Dašak glamura starog Hollywooda na crveni tepih donijela je 46-godišnja Taraji P. Henson u tamnoplavoj baršunastoj haljini dizajnerice Alberte Ferretti, koja joj je istaknula dekolte i noge. Oko vrata je nosila ogrlicu brenda Nirav Modi.

Među najbolje odjevenima bile su i Elizabeth Banks u Elie Saabu, koji je izabrala za oskarovsku zabavu Vanity Faira, a modno su briljirale i Brie Larson u kreaciji Oscara de la Rente te Isabelle Huppert u Armani haljini, Christian Louboutin cipelama i Repossi nakitu.

Michelle Williams nije pogriješila odlučivši se za Louis Vuitton, a najromantičnija je bila Hailee Steinfeld u raskošnoj i lepršavoj kreaciji modne kuće Ralph & Russo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:02