JEDINSTVEN PROIZVOD

GENIJALNA HRVATSKA IDEJA KOJA BI MOGLA PROMIJENITI NAČIN PUTOVANJA 'Riječ je o velikoj investiciji, planiramo izlaz na globalno tržište'

Ženski duo Rašeljka Maras i Katarina Džale svoj su set plasirale na američko tržište
Partneri u projektu Davorin Štetner, Katarina Džale i Rašeljka Maras

Mnogi su doživjeli onu neugodnu situaciju kad prtljaga kasni ili je zagubljena, a vi stojite na aerodromu bez ičega. U budućnosti će, ostvare li se planovi hrvatskog poduzetnog trojca, na aerodromu biti postavljeni automati koji će vam, za određenu svotu, ne previsoku, izbaciti Unique Travel set za putovanje.

Funkcionalno

Naime, riječ je o setu koji se sastoji od sedam odjevnih predmeta za žene, koji međusobnim kombiniranjem omogućavaju udobnost, eleganciju i funkcionalno stiliziranje za većinu prigoda na putovanju od nekoliko dana. Set se sastoji od dvije vrste hlača, haljine, majice, kape, remena i izmjenjivih rukava, težak je samo 1,3 kilograma, a osim toga otporan je na gužvanje i znojenje.

Iza tog projekta stoje Katarina Džale i Rašeljka Maras, a ovih dana pridružio im se i investitor Davorin Štetner.

Katarina se bavi modnim dizajnom već dugi niz godina i oduvijek je posebno zanima funkcionalna odjeća. - Rašeljka je moja najbolja prijateljica. Kad sam joj otkrila svoju ideju, krenule smo o tome razgovarati i shvatile da imamo priču, da to zaista možemo povezati u jedan projekt - prisjeća se Katarina kako je ideja rođena prije dvije godine.

Nema znojenja

Potom su prije godinu dana napravile prvi prototip, nešto poput beta verzije svojeg travel seta.

- Dio smo prodali, dio dali nekim utjecajnim, poznatim ženama da isprobaju. Primjerice, Idi Prester. Svi dijelovi su se pokazali vrlo udobnima i praktičnima, a to je i odjeća u kojoj se ne znojite, izrađena od kvalitetnih prirodnih materijala. I ja sam je nosila od proljeća do zime - govori nam Katarina te dodaje kako se nada da će tijekom prosinca ekskluzivno u prodaju pustiti stotinjak komada.

Htjeli su uključiti još nekoga u projekt, nekog iskusnog u biznisu, tko ima ona znanja koja njima nedostaju. Tako su došle do Davorina Štetnera, inače predsjednika CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela.

Razvijali ideju

- Mislim da je za dobar posao vrlo važno udruživati se. Sama ideja nije dovoljna. Treba govoriti o njoj, razvijati je, slušati savjete... Iako Davor nije planirao ove godine više investirati, projekt mu se svidio pa se predomislio. Riječ je o velikoj investiciji, ne mogu vam otkriti koliko velikoj, ali planiramo izlaz na globalno, svjetsko tržište. Otvorili smo i tvrtku u Americi, za vanjsko tržište, pod nazivom Travel Fashion Lab Inc. Pripremamo i crowdfunding kampanju za Kickstarter, ali tek radimo na marketinškom oblikovanju i obradi - kaže Katarina. Inače, set se proizvodi u Hrvatskoj te je tijekom proteklog razdoblja testiran na više od 50 žena diljem svijeta: u Hong Kongu, Skandinaviji, Dubaiju... Žene koje su ga testirale omogućile su znatno unapređenje proizvoda.

Vrlo praktičan

- Od samo sedam komada dobijete nekoliko različitih kombinacija, a set stane u žensku torbicu - kaže Katarina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:58