DOPUSTILI SU I MIJENJANJE LOGOTIPA

LOUIS VUITTON PREDSTAVIO SURADNJU S LEGENDARNIM JEFFOM KOONSOM Na torbama i modnim dodacima bit će otisnuta poznata djela starih majstora

 Louis Vuitton / YOUTUBE

Modni brand Louis Vuitton i legendarni umjetnik Jeff Koons u ponedjeljak su predstavili zajedničku kolekciju modnih dodataka i torbi, piše i-D.

Nakon niza suradnji s drugim poznatim umjetnicima poput Stephena Sprousea, Takashija Murakamija, Richarda Princea, Yayoi Kusame i Cindy Sherman, francuska modna kuća se udružila s i umjetnikom iz New Yorka.

Kolekcija se bazira na Koonsovoj Gazing Ball kolekciji velikih rukom slikanih reprodukcija starih majstora. Umjetnik je iz te kolekcije odabrao nekoliko radova koji su potom preneseni na cijeli niz Louis Vuitton proizvoda. Na proizvodima je u zlatu otisnuto i ime autora originalnih djela.

Louis Vuitton je Koonsa također pozvao da za potrebe kolekcije podesi poznati logo modne kuće kako bi umjesto inicijala 'LV' nosio njegove inicijale. Ovo je prvi puta da je Louis Vuitton dopustio mijenjanje ikoničkog monograma.

Kolekcija će se moći kupiti od 28. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:04