CAITIN STICKELS

MODEL SA SINDROMOM MAČJEG OKA PRVI PUT U MODNOJ KAMPANJI 'Nikad nikad nisam razmišljala o tome da bih mogla biti model'

Rijetki kromosomski poremećaj uzrokuje deformacije lica, a sindrom je dobio ime po mačkolikom izgledu
 Instagram

Caitin Stickels je 29-godišnji model, glumica i pjevačica iz Seattlea rođena s tzv. sindromom mačjeg oka. Riječ je o rijetkom kromosomskom poremećaju koji može prouzročiti deformacije lica, kao što je rascjep nepca, a sindrom je dobio ime zbog mačkolikog izgleda koji uzrokuje nedostatak tkiva u oku pa se zjenice sužavaju i guraju u šarenicu.

Zadovoljna Caitin

Zahvaća i bubrege, srce, uši i koštani sustav, a može prouzročiti i hiperaktivnost i blagi mentalni invaliditet. A iako Caitin odudara od tradicionalnih standarda ljepote, snimila je izvrstan editorijal za V magazin. Fotograf Nick Knight otkrio je svoju novu muzu na Instagramu gdje Caitin ima više od devet tisuća pratitelja.

- Da budem sasvim iskrena, raditi s Knightom bilo je nešto o čemu nisam mogla ni sanjati - rekla je Caitin za V magazin.

- Nikad nikad nisam razmišljala o tome da bih mogla biti model ili dio modne industrije. Uvijek sam se tome divila izdaleka i u međuvremenu pokušala ostvariti svoj vlastiti izričaj kroz modu, fotografiju i umjetnost. Suradnja s Knightom bilo je nešto najljepše u mojem životu. Očekivala sam da ću vidjeti nešto epsko, ali oni su otišli mnogo dalje od onoga što sam mogla zamisliti - dodala je Caitin.

Ispunila snove

- Ne želim reći da je to bio moj san koji se ostvario jer raditi s Knightom vjerojatno je svačiji san, koji se ja nisam usudila sanjati za sebe. No, on i ljudi u magazinu otvorili su mi oči i um. I dalje mi je teško povjerovati da je to i moja stvarnost - ispričala je Caitin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:14