'BESTIA' STIPE FILIPOVIĆA

OVO NISU OBIČNE FRIZURE I OVO NA GLAVI ANĐE MARIĆ, JOSIPA TABAKA I DRUGIH NIJE KOSA Priznati frizer ovako upozorava na užase nasilja nad životinjama

 Karmen Poznić

Priznati bosansko-hercegovački frizer Stipe Filipović snimio je novu kampanju pod nazivom Bestia, u kojoj je spojio svoje dvije ljubavi - onu prema oblikovanju frizura i prema životinjama.

‘Za potrebe modne industrije svojom superiornošću čovjek često puta iskorištava životinje. Ponašajuči se kao pravi predator na najokrutnije načine životinje su osakaćene i na kraju pogubljene. Kao istinski ljubitelj životinja, koji ujedno ima doticaj s modnom industrijom, iz revolta prema svakom obliku nasilja nad životinjama, kampanjom Bestia želim pokazati da svoje često puta bolesne apetite možemo zadovoljiti, a da pri tome ne narušimo naš humani odnos prema životinjama koje nam najčešće poklanjaju tako veliku ljubav’, kaže Filipović.

Inventivni je frizer dugo skupljao odbačene produkte u procesu mitarenja i linanja (perje, mačje dlake, konjska dlaka, ovčja vuna i dlaka od psa). Od njih je potom oblikovao neobične frizure koje su na fotografijama predstavili Anđa Marić, Marko Radoja, Ivan Matić, Sarah Ivanković i Josip Tabak.

Kampanjom Bestia Filipović želi senzibilirati javnost o globalnom problemu iskorištavanja i zlostavljanja životinja.

U galeriji pogledajte kako to izgleda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:58