PREMINULA U INOZEMSTVU

UMRLA OMILJENA MANEKENKA KOJU JE PROSLAVIO BAJAGA Tepali su joj da je 'najljepša manekenka ikad', iza sebe ostavila je supruga i dvojicu sinova...

 Screenshot / YouTube

Omiljena crnogorska manekenka, poznata po ulozi u Bajaginom spotu, Nadežda Banović, umrla je u Njemačkoj gdje je živjela.

52-godišnja Nada, kako su joj tepali, preminula je 22. siječnja, a pokopana je u utorak u Njemačkoj, piše srpski Kurir. Iza nje su ostali suprug Zlatko i sinovi David i Marko.

Da je kao mlada doista bila omiljena u Crnoj Gori, govori i činjenica da su je građani Podgorice, tada Titograda zvali ‘najljepšom Titograđankom ikad’, a van granica zemlje proslavila se najviše zahvaljujući Bajagi. U njegovom spotu za pjesmu ‘Tišina’ odglumila je glavnu ulogu, no oni koji je poznaju, kažu da se na videu ne vidi ‘ni polovica njene ljepote’. Spot možete pogledati na OVOM LINKU.

Screenshot / YouTube

Od ranih se dana bavila manekenstvom, bila je zaštitno lice časopisa ‘Praktična žena’ i ‘Bazar’, a glumila je i u filmu Želimira Žilnika ‘Lijepe žene prolaze kroz grad’ iz 1986. godine.

Bila je u braku s crnogorskim glazbenikom Zlatkom Babanom, skladateljem i aranžerom, te nastavnikom u glazbenoj školi. Posljednje dvije godine živjeli su u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:37