RIJEŠENA ENIGMA

Zašto žene i muškarci na različite načine skidaju majice? Razlog nema nikakve veze sa spolom

 CC / Pixabay

Mnogo je razlika među ženama i muškarcima, no jedna baš nikad nije dobila objašnjenje - činjenica da na različite načine skidaju majicu.

Ako ste primijetili, žene najčešće prekriže ruke malo iznad struka da bi primile majicu na stranama i tako je prevukle preko glave. Muškarci, pak, majicu zgrabe s gornje strane tako da ruke dignu iznad i iza glave.

Urednica tinejdžerskog portala Seventeen.com, Noelle Devoe, istraživala je prvo sama, no kako nije došla do odgovora, pitanje je postavila na Tumblru i odmah dobila niz odgovora.

Jedna je djevojka provela eksperiment na svom dečku i snimila ga kako pokušava skinuti majicu kao djevojka, no nikako mu nije uspjevalo, piše Huffington Post.

A onda se pojavila korisnica koja je našla odgovor: ‘Konačno sam shvatila. Radi se o razlici između ženskih i muških majica. Ženske majice su uže i pod rukama imaju manje mjesta od muških majica, a i generalno su kraće pa je podizanje ruku iznad glave praktičnije i napravi se dovoljno mjesta da rukavi samo skliznu. Muške su majice šire i duže pa ih je lako samo prebaciti preko glave.’

Dodala je i da ženska tehnika skidanja ne funkcionira dobro s muškim majicama te da se rijetko tako odmah prevuku preko glave jer su duže.

Premda je njezino objašnjenje uglavnom dočekano kao revolucionirano, od milijun i pol odgovora na Redditu, koliko je dobila, bilo je i onih koji su rekli da ne skidaju majicu ni na jedan od navedenih načina.

Za kraj prilažemo video sa 20 načina za skidanje majice. Ili otprilike 20...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:48