IZLOŽBA

NAJOTROVNIJE ZMIJE PONOVNO U GRADSKOJ LOŽI Elvis je star šest godina i već sada je dugačak skoro četiri metra. Moći ćete ih dotaknuti...

 Srdjan Vrancic / CROPIX

U Gradskoj loži u Zadru od ponedjeljka 10. srpnja do petka 1. rujna 2017. domaći i strani posjetitelji ponovno će imati priliku za susret 'uživo' s nekim od najotrovnijih zmija svijeta na istoimenoj izložbi, koja će biti otvorena svakim danom od 10 do 24 sata.

Autor i organizator izložbe je Neven Vrbanić, koji je projekt 'Čudesan svijet zmija' pokrenuo 2013. izložbom u Zagrebu. Od tada do danas ista se održava svake godine i vidjelo ju je oko 50.000 ljudi. Već dvije godine za redom izložba gostuje u Zadru, a u grad se vraća i ovo ljeto.

Izložene zmije dio su jedne od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi. Cilj ove jedinstvene izložbe jest približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića te educirati javnost.

Na izložbi će se moći vidjeti neke od najpoznatijih svjetskih zmija poput najveće otrovnice - kraljevske kobre. Mužjak Elvis star je šest godina i već sada je dugačak skoro četiri metra.

Također će biti izložene čuvene crne i zelene mambe, gabonska ljutica, kobre pljuvaćice, razne čegrtuše, boe, pitoni te mnoge druge zmije, ali i Gila bradavičar - jedina vrsta otrovnog guštera na svijetu.

Oni hrabri moći će i dotaknuti zmije te u rukama držati neke od neotrovnih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:36