MALE BOURDAINOVE TAJNE

SLAVNI KUHAR OTKRIO RECEPT ZA SAVRŠENU KAJGANU I najjednostavniji doručak može ispasti loše, no držite li se ovih savjeta, nikad nećete pogriješiti

 Profimedia, Food and Drink Photos

Poznati svjetski chef Anthony Bourdain rekao je da svi koji najjednostavniji doručak na svijetu, kajganu, kompliciraju dodajući mlijeko ili vrhnje, rade veliku grešku.

Američki kuhar (60) je u video intervjuu otkrio vlastitu metodu za pripremu klasičnog doručka i tvrdi da nikad nećete pogriješiti, pratite li njegove upute.

Napomenuo je da u ‘pravu’ kajganu ne treba dodavati niti vrhnje, niti mlijeko, niti vodu, a i treba se pobrinuti da tava bude vruća, ali opet ne previše. Također, jaja promiješa prethodno u posudi i začini samo solju i paprom, pišu britanski mediji.

‘Mislim da ni vrhnje ni mlijeko ne oplemenjuju okus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad radite kajganu, ne radite quiche’, rekao je Bourdain.

Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku jer tako postanu pretvrda, a Bourdain još dodaje da na kraju ne treba previše vilicom miješati jaja jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umjesto kajgane.

Recept za kajganu Anthonyja Bourdaina
  1. Zagrijte tavu srednje jakim plinom ili strujom.
  2. Razbijte jaja, ubacite ih u posudu, začinite i promiješajte.
  3. Tucite jaja dok se bjelanjak i žutanjak ne stope, ali pazite da ne pretjerate i ne pretvorite smjesu u pjenu.
  4. Na tavu dodajte obilnu količinu putra i grijte dok se ne zapjeni.
  5. Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vrijeme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik.
  6. Zatim ih promiješajte vilicom, i to u obliku brojke osam po tavi. Ugasite vatru kad kajgana postane prozračna i čvrsta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:29