SHARENTING

VELIKA ANKETA JUTARNJEG: Objavljujete li fotografije svoje djece na društvenim mrežama?

 
 INSTAGRAM

Sharenting označava relativno novi kontroverzni svjetski trend – opisuje roditelje koji pretrpavaju svoje profile na društvenim mrežama fotografijama svoje djece. Školski primjer sharentinga su David i Victorija Beckham, koji su kritizirani zbog objavljivanja fotografije svoje petogodišnje kćeri Harper.

Kao ponosni roditelji bili su opčinjeni svojom djecom kao najdražesnijom na svijetu, stoga žele svima na svijetu pokazati koliki su sretnici što imaju divnu i slatku djecu. Ipak, ističe se pitanje zaštite dječjeg identiteta i privatnosti.

Prema posljednjim istraživanjima britanski roditelji su duboko podijeljeni oko toga hoće li dijeliti fotografije svoje djece na internetu. Naime, više od polovice roditelja u Velikoj Britaniji, 56 posto, kažu da ne objavljuju fotografije ili videozapise svoje djece na društvenim medijima, a od toga čak 87 posto njih kaže da je glavni razlog to što žele da djeca imaju privatnost.

Istovremeno, 42 posto roditelja kaže da dijele fotografije svoje djece, pri čemu polovica tih roditelja objavljuje fotografije barem jednom mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:24