TROJE DJECE JE SMRTNO STRADALO

VIDEO Šokantna snimka koja prikazuje kako Ikein ladičar može nasmrt zdrobiti dijete

 Screenshot

Serija šokantnih video snimki prikazala je tragediju koja se može dogoditi ukoliko ladičar padne na dijete, nakon što je Ikea povukla s tržišta komad namještaja koji je povezan sa smrti troje mališana u SAD-u u posljednje dvije godine.

Snimke prikazuju kako komoda može lako zdrobiti dijete ako nije propisno pričvršćena za zid, a kako bi najzornije demonstrirali posljedice, iskoristili su lutku koja se 'penjala' po ladicama pokušavajući dohvatiti nešto na vrhu ladičara.

Majka preminulog dvogodišnjaka Currena Collasa kazala je kako nije znala da ladičar mora biti pričvršćen za zid. Njega je u veljači 2014. poklopila Ikeina komoda sa šest ladica, a majka ga je pronašla kada je ušla u njegovu sobu kako bi ga odijenula.

- Nisam ga nigdje vidjela, pa sam premetala stvari. Tada sam ugledala vrh njegove glave između ladičara i kreveta - kazala je majka Currena koja je pokrenula tužbu protiv Ikee.

Camden Ellis, također dvogodišnjak, smrtno je stradao četiri mjeseca kasnije nakon što se komoda s tri ladice prevrnula. Ted McGee, star godinu dana i 10 mjeseci, stradao je na isti način u veljači ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:00