NA METI KRITIKA

ZBOG SAVJETA ŽENAMA DOBIVA PRIJETEĆA PISMA 'Majčinstvo je samo jedan segment života. Ne odričite se karijere, nećete se osjećati ispunjeno'

 Instagram

Generacije žena uvjeravali su da ne mogu imati sve. Zato bi nerijetko završile boreći se u srednjim godinama s tjeskobom i osjećajem krivnje dok su pokušavale balansirati između karijere i majčinstva.

Međutim, američka spisateljica i TV voditeljica Samantha Ettus tvrdi da ima rješenje za ispunjen život bez osjećaja krivnje, i to uz pomoć još više obaveza.

U svojoj novoj knjizi ‘The Pie Life’ (‘Život u pitama’, slobodno prevedeno) autorica preporuča ranije buđenje, barem sat vremena prije uobičajenog, kako bi se ubacilo redovito vježbanje, a osim vožnje djece u školu preporuča obavljanje još nekog zadatka poput šopinga, piše Daily Mail.

Ettus je 44-godišnja majka troje djece i upozorava žene da se ne odriču karijera zbog majčinstva.

‘Ako vam se život svodi na roditeljstvo, život vam nije izbalansiran. Bit će vam dosadno i nećete se osjećati ispunjeno. Možda ste zbog toga sad sretni, no dijete će vrlo kratko biti malo, a ostatak vašeg života i karijere je dugačak’, rekla je za The Times.

Poduzetnica koja je završila ekonomiju na Harvardu i uglavnom pomaže ljudima držeći predavanja o tome kako uspostaviti ravnotežu u životu, smatra da postoji sedam komada pite koju zovemo život: posao, roditeljstvo (majčinstvo), ljubavna veza, zdravlje, prijateljstvo, hobiji i zajednica.

Say yes to imperfection. #thepielife

A photo posted by Samantha Ettus (@samanthaettus) on

Smatra da su žene koje pokušavaju ispuniti svih tih sedam segmenata života sretnije od onih koje se fokusiraju samo na nešto. Zato preporuča da dan počne što ranije kako bi se pregledali mailovi, obavili neki zadaci po kući ili tjelovježba.

Školu u koju ide dijete, kuću i posao smatra kutovima ‘zlatnog trokuta’ i ako žena u okviru toga usput obavi neki sastanak, nađe se s prijateljima, ode u teretanu ili kod frizera, može uštedjeti sate u mjesecu. Sugerira i da se jednom tjedno organizira druženje s drugom obitelji s djecom koje će se odužiti i na večer.

Njezino mišljenje ne cijene svi i kaže da dobiva prijeteća pisma i mailove. ‘Ljudi greškom misle da sam ja protiv žena koje ostaju kod kuće zbog djece. Ja sam jednostavno za žene i želim im pomoći da što kvalitetnije ispune svoj život, a to podrazumijeva i karijeru i neke druge segmente života’, rekla je Ettus za Us Weekly.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:32