POTPUNO SAMA

BILA SAM JEDINA PUTNICA U VELIKOM AVIONU NA LETU ZA KRETU Pilotkinja mi se osobno obraćala, govorila bi 'Hej Karon, s lijeve strane ti je Hrvatska'

 

Karon Grieve iz škotskog grada Dunlopa vjerojatno nije ni sanjala da će za manje od 50 eura dobiti jedno od najljepših iskustava u životu. Gospođa je kupila zrakoplovnu kartu za put iz Glasgowa na otok Kretu i kada je ušla u avion koji inače prima 189 putnika ostala je u potpunom šoku. Bila je sama.

- Nestvarno iskustvo - rekla je Karon za jutarnji program BBC-a. Čak je i osoblje zrakoplova kompanije Jet2 bilo iznenađeno iako je kraj sezone i putnika na letovima za Mediteran je sve manje.

Očekivali su trojicu putnika na letu, ali dvije osobe jednostavno se nisu pojavile. Tako je gospođa ostala sama. I, što je najvažnije, uopće se nije bunila.

- Dobila sam VIP tretman - rekla je Grieve koja je na grčki otok išla malo razbistriti glavu i napisati roman.

- Odmah sam posumnjala da neće biti puno ljudi. Čak sam se na šalteru za 'check-in' šalila i pitala osoblje 'pa koliko ljudi će biti na ovom letu'. Čovjek se nasmijao i rekao 'probajte pogoditi'.

Grieve je tek na ulasku u zrakoplov shvatila da će biti potpuno sama.

- Stjuardese i piloti su me odmah počeli zvati imenom. Čak i prije ukrcavanja! Pilotkinja je sjajna osoba, sjedila je pokraj mene dok su kopiloti obavljali provjere uoči polijetanja.

Čak se pilotkinja osobno obraćala Karon preko razglasa dok je davala rutinske informacije tijekom leta.

- Rekla bi 'Hej Karon, pogledaj kroz prozor s lijeve strane, to ti je Hrvatska!'

U jednom trenutku zrakoplov je prolazio kroz oluju i u normalnim okolnostima to bi značilo laganu paniku među putnicima. Međutim, ovo je bio sve samo ne normalan let.

- Munje su sijevale sa svih strana. Prekrasno, senzacionalno...

Gospođa je bila puna riječi hvale za osoblje i kompaniju, a nakon par dana javili su se i iz kompanije Jet2.

- Ovo je bio šlag na tortu jedne sjajne sezone. Drago nam je da je gospođa uživala u VIP tretmanu i nadamo se da će uživati u odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:49