JELA S WESTEROSA

BISTE LI PROBALI 'FREY PITU' ILI 'SANSIN KOLAČ OD LIMUNA' U Edinburghu otvoren restoran koji oduševljava svakog fana Igre Prijestolja

 Instagram

U Škotskoj je ovih dana otvoren novi tematski Game of Thrones pop-up restoran. Nakon velikog uspjeha koji je prvi takav restoran postigao prije dvije godine u Londonu, izuzetni se rezultati očekuju i od novog restorana na temu popularnog serijala Igra prijestolja. Dvije večeri tjedno, ovaj edinburški restoran nazvan Blood&Wine posluživat će jela inspirirana izmišljenim kontinentom Westeros u ambijentu koji u svakom svom kutku pruža dojam da se nalazite na setu serije.

- Mačevi, štitovi, odijela i oklopi uvjerljivo vas vraćaju u srednjovjekovno okruženje, prije no što uopće probate jela s menija - pišu na portalu Highsnobiety.

Ljubiteljima serije znakovito će biti što neka od najpopularnijih jela koja se poslužuju nose nazive 'Frey pita' i 'Sansin kolač od limuna', a za one koji se osjećaju pomalo barbarski u ponudi restorana je svinjetina, preciznije - cijele svinjske noge.

Zaželite li se pića, u restoranu će vam ponuditi njihov prepoznatljivi napitak koji se sastoji od 'slatkih trešanja iz Dorne-a, začinjenog vina iz Arbora, i Wolfburn viskija s dalekog sjevera'.

Linden Wilkinson, suosnivač tvrtke Pop Up Geeks koja stoji iza ovog projekta, za portal BuzzFeed izjavio je:

- Mi doista volimo tu seriju i cilj nam je bio privući klijentelu koja strastveno poput nas uživa u cijeloj ideji Igre Prijestolja.

Wilkinson i njegov tim mnogo su vremena uložili u osmišljavanje menija, prostora i samog koncepta restorana, što je i vidljivo iz spomenutih detalja kojima interijer obiluje, ali i oduševljenih fanova koji se upisuju na restoranske liste čekanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:14