OSTAVLJA BEZ DAHA

FOTO: MEKSIČKI MULTIMILIJARDER UPLOVIO U MAKARSKU Luksuznom jahtom dugom 55 metara očarao građane i turiste, svi se fotografiraju kraj nje

 Ivo Ravlić / CROPIX

U makarsku je luku u večernjim satima četvrtka uplovila jahta Forever One u vlasništvu meksičkog milijardera Brucea Grossmana.

Radi se o golemom plovilu dugačkom 55 metara koje je osmislio argentinski dizajner i brodski arhitekt Horacio Bozzo dok je za interijer zaslužan Studio Massari. Jahta može primiti osam do deset putnika o kojima brine 12 članova posade, a crvena boja koja se ističe na vanjskim dijelovima broda povezana je s kompanijom Coca-Cola.

Grossman je, naime, dioničar kompanije Arca Continental, drugog po veličini distributera Coca-Cole i bezalkoholnih pića u Latinskoj Americi, a ime jahte, Forever One, odnosi se na njegovu suprugu Elsu.

Grossman je sa sestrom Cynthijom naslijedio tvrtku Grupo Continental od oca Burtona, no poslovno je carstvo gradio paralelno sam. Osamdesetih je radio kao analitičar za banku Chase Manhattan da bi nakon toga prošao nekoliko funkcija u upravnim odborima nekoliko tvrtki.

Koliko će se jahta i njezini putnici zadržati u Hrvatskoj, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:55