ADVENTSKA ATMOSFERA

FOTO: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ADVENT U HRVATSKIM GRADOVIMA Iskoristite vikend i doživite čarobni ugođaj božićnih blagdana u vašem gradu

 Damjan Tadić/Luka Gerlanc/Nikša Duper / CROPIX

Trg Petra Zoranića u Zadru, središnji zagrebački trg, plato Gradec u Zagrebu i dubrovački Stradun samo su neke od lokacija koje su u prosincu zablistale okićene šarenim lampicama u sklopu adventa koji se organizira u brojnim hrvatskim gradovima.

Brojni građani već su posljednjih tjedan dana iskoristili priliku da posjete brojna događanja organizirana uoči božićnih blagdana u njihovom gradu, a ovaj vikend možda je idealna prilika za šetnju i upijanje atmosfere jer bi prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda vrijeme trebalo biti sunčano i uglavnom suho.

Zagreb je ove godine pripremio najveće klizalište na otvorenom u Hrvatskoj - Ledeni park na Tomislavcu, koje će biti otvoreno do 8. siječnja iduće godine. Osim na Glavnom kolodvoru adventska su događanja organizirana u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici (poznato Fuliranje). Na Zrinjevcu, na Europskom trgu, u tunelu Grič, dok su u Bogovićevoj, Gajevoj, Petrićevoj te Varšavskoj ulici postavljeni štandovi u sklopu Božićnog sajma. Detaljan program zagrebačkog adventa pronađite na službenim stranicama.

Advent u Zadru ove godine trajat će pet tjedana, od 2. prosinca 2016. do 6. siječnja 2017, a događanja su uglavnom koncentrirana na Poluotoku. Središnje je mjesto Trg Petra Zoranića, a sami advent dio je šire manifestacije Đir po gradu tijekom koje izabrani restorani, trgovine i kafići nude popuste i posebne jelovnike. Najmlađe će razveseliti klizalište Ledeni park uz crkvu sv. Marije, a detaljan program pronađite na službenim stranicama.

Dubrovnik je još 2014. godine pokrenuo Zimski festival koji traje od kraja studenog do početka ožujka. Događanja ćete pronaći u cijeloj povijesnoj jezgri te u Luci Gruž koja će biti domaćin Orlandina - dječjeg zimskog festivala. Više informacija pronađite na službenoj stranici na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:57