NAJBOLJA REKLAMA

POLA HRVATSKE PRESELILO SE U IRSKU, ALI JEDNA IRKINJA JE KRENULA U SUPROTNOM SMJERU 'Hrvatska je predivna, ali voljela bi da sam znala neke stvari...'

 Twitter / HANZA MEDIA

Irska novinarka oduševljena Hrvatskoj podijelila je sa svojom publikom listu stvari koje 'bi voljela da je znala prije nego što je došla u Hrvatsku'.

Alice Murray napisala je članak za irski lifestyle magazin Her.ie, u kojem je naglasila kako je Hrvatska 'brilijantno mjesto za posjetiti u bilo koje doba godine'.

- Ima sve što biste mogli poželjeti, plavo more, predivne gradove i mnogo prelijepih nacionalnih parkova. Vaš jedini problem bit će odlučiti gdje sve otići, napisala je, i navela osam stvari koje bi voljela da je znala prije posjeta Dalmaciji.

1. Budite pripremljeni za kamenite plaže

- Pješčane plaže nisu baš prisutne u Hrvatskoj. Većina mjesta uz more imaju ili nazubljene litice, ili šljunčane plaže. Dođite pripremljeni i ponesite odgovarajuću obuču, kako bi lakše ulazili i izlazili iz vode.

2. Ne možete plivati u svim nacionalnim parkovima

- Hrvatski nacionalni parkovi su nevjerojatno lijepi i svakako ih vrijedi posjetiti. Bitno je napomenuti da ne možete plivati u svakom parku. Otišli smo na Plitvice, što je bilo divno, no jako je teško odoljeti kupanju u plavim jezerima nakon što hodate po vrućini.

- Krka, s druge strane, dozvoljava turistima plivanje u označenim dijelovima parka.

3. Nemojte provesti svo vrijeme u Splitu

- Većina letova iz Irske odvest će vas u Split. To je sjajno središte u kojem se možete orijentirati i opustiti na par dana, ali nemojte cijelo vrijeme ostati tamo. Manji otoci poput Hvara, Korčule i Brača udaljeni su jednu kratku vožnju brodom, a pružaju mnogo fantastičnih stvari koje možete vidjeti i isprobati.

4. Ponesite kabanicu

- Vrijeme u Hrvatskoj katkad zna biti temperamentno. Nemojte se iznenaditi ako doživite tropsku oluju ili dvije za vrijeme svojeg boravka. Definitivno je dobra ideja ponijeti vodootpornu jaknu ili kabanicu, jer kad pada kiša onda doslovno pljušti.

5. Nemojte preskočiti Zadar

- Zadar je divan grad opasan zidinama koji mnogi turisti jednostavno previde. Ima lijepe povijesne crkve i katedrale, izvrsne restorane i nezaboravan zalazak sunca.

6. Organizirajte si vlastitu 'Igra prijestolja' turu

- Ako ste ljubitelj 'Igre prijestolja', onda ćete obožavati Hrvatsku, pogotovo Dubrovnik. Mnoge scene iz serije snimljene su u povijesnom gradu, i nije teško shvatiti zašto. Ne morate platiti za vođenu turu, vidjet ćete većinu lokacija samo ako se prošećete po gradu.

7. Ne nosite sandale u noćnim klubovima

- Vjerujte mi. S obzirom da je pušenje dozvoljeno u hrvatskim noćnim klubovima, stvarno ne želite stati na poluugašeni čik. Dopuštene su i staklene čaše, pa stvarno ne želite brinuti o stajanju na razbijeno staklo.

8. Probajte uhvatiti neki festival

- Pogotovo ako idete preko ljeta. Hrvatska ima tonu fantastičnih festivala, i bit će vam krivo ako ne posjetite barem jedan tokom svojeg puta. Neki od najpoznatijih su Hideout, Sonus, Ultra Europe i Soundwave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:01