JOŠ JEDNO PRIZNANJE

ZAGREB NAJPOŽELJNIJA EUROPSKA DESTINACIJA U 2017. Hrvatska metropola pobijedila u istraživanju Lonely Planeta: 'Oduševit će vas živopisni trgovi...'

 HANZA media

Najprestižniji svjetski turistički vodič Lonely Planet objavio je listu deset najpoželjnijih europskih destinacija za 2017. godinu, a prvo mjesto zauzeo je glavni grad Hrvatske.

- Iako je često u sjeni razvikanih gradova na jadranskoj obali, Zagreb je metropola koju definitivno trebate upoznati - kaže uredništvo Lonely Planeta.

Također ističu kako nikad nije bilo lakše i jeftinije doći do glavnoga grada Hrvatske, osobito nakon što je nedavno otvorena nova i moderna zračna luka Franjo Tuđman.

- Zagreb će vas oduševiti živopisnim trgovima iz austro-ugarske ere, mnogobrojnim kafićima, urbanošću i nevjerojatnom kulinarskom ponudom - navodi Lonely Planet.

Na drugom mjestu našla se švedska pokrajina Gotland, treća je španjolska Galicija, četvrta sjeverna Crna Gora, a peti Leeds u Velikoj Britaniji.

Na popisu deset najboljih europskih destinacija još su i portugalska regija Alentejo, sjeverna Njemačka, Moldavija, ciparski Pafos te Le Havre u francuskoj Normandiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:27