MALO KORAKA DO PUNO ENERGIJE

SAVJETI KOJI ĆE VAS SPASITI Morate se odmoriti i na poslu, a stručnjaci otkrivaju trikove s kojima će vam to uspjeti!

 Pixabay

Dok se svi borimo s užurbanim ritmom koji nam ne ostavlja previše privatnog vremena, a kamoli da tijekom radnog vremena pošteno odmorimo, stručnjaci kažu da je upravo to pogreška koja nas dugoročno može stajati fizičkog i psihičkog zdravlja. Studija objavljena u Cognitionu, a koju prenosi Indy100, pokazala je da čak i kratke pauze tijekom radnog dana mogu itekako povećati našu produktivnost i odmornost. Ovo su neki trikovi kako da si olakšate posao i život!

1. Odmaknite se od ekrana

Nemojte pauzu koristiti tako što ćete visiti na društvenim mrežama dok jedete ili 'skrolati' po mobitelu da se opustite. Mozak vam neće dobiti priliku da dođe sebi, pa umjesto toga bolje prošetajte malo oko zgrade. To će vam popraviti i raspoloženje.

2. Družite se

Snažne društvene veze (a ne mreže) na poslu mogu vam itekako promijeniti perspektivu o radnom mjestu, a tako vam ni odlazak na posao neće biti muka ako znate da vas tamo čekaju kolege s kojima ste i više nego samo "kolega". Idite na zajedničke pauze ili povremeno piće nakon posla, to će vam dobro doći da vam posao ne bude samo "nužno zlo".

3. Kratko odmorite svake 52 minute

Naime, kratka pauza ili mala šetnja po vodu jednom u sat vremena pomoći će vašim leđima da dođu sebi, kao i cirkulaciji. Nemojte si dozvoliti da ne ustajete po tri sata sa stola jer ćete se ukočiti i osjećati pospano i umorno.

4. 'Hranite' um

Um ćete najbolje nahraniti tako što ćete jesti hranu kakvu spada. To znači da ćete sendviče i kiflice iz pekare morati zamijeniti uravnoteženim obrocima, a najbolje je da si ih nosite od kuće jer nećete upasti u zamku "odlaska na neku brzu hranu". Tako ćete ostati koncentrirani i energični.

5. Jednostavno sjednite i minutu ne mislite na ništa!

Kad osjetite da ste pod velikim stresom ili da ste se naradili, dovoljno je i da malo odmorite i opustite se uz misli koje vas opuštaju. Najjednostavnije stvari najčešće nas i najviše opuštaju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:54