LEKCIJE ŽELI PODIJELITI S DRUGIMA

ISPOVIJEST UGLEDNE PSIHOTERAPEUTKINJE KOJA JE BILA LJUBAVNICA OŽENJENOG MUŠKARCA 'To je bio najbolniji trenutak mog života, evo što sam naučila...'

 Profimedia, Alamy

Spisateljica i terapeutkinja Carmen McGuinness priznala je kako je, 'kada je bila mlada i naivna', imala aferu s oženjenim muškarcem.

Time se, kaže, nimalo ne ponosi, ali je naučila važne lekcije koje želi podijeliti s drugima.

- Trajalo je 15 mjeseci, od bajnog početka do paklenog kraja koji je bio najbolniji trenutak mog života. Ali nisam dozvolila da me sve to definira, već sam krenula dalje i naučila kako biti bolja prijateljica, bolja psihologinja i bolja partnerica.

Bol me nije odredila, već sam iz nje izvukla pouku. Nadam se da će moje iskustvo i vas spasiti od boli.

Evo što sam naučila:

Ako se osjećate loše, onda i radite nešto loše

Moja mama me je odgojila kao dobru djevojku, no odrastala sam u vrijeme kada smo imali samo fiksni telefon, kada se nismo po cijelu noć dopisivali i kada je stopa razvoda bila upola manja nego danas. Iskreno, nisam bila pripremljena na izazove koje je nosila 2016.

Kada sam pogazila sve standarde koje mi je majka usadila, shvatila sam koliko su oni važni, jer kada sam postupala suprotno tome, patila sam i bila sam povrijeđena. Danas znam da ništa nije vrijedno tog osjećaja.

Strast nije magična stvar. Ona se pali i gasi ovisno o vama

Kada sam upoznala tog oženjenog muškarca, radio je sve da zapali vatru. Kad sam shvatila da mi se počinje sviđati, mogla sam taj osjećaj ugasiti s par poruka na papiriću s napomenom da je oženjen, koje bih si ostavila svuda po kući, ali nisam. Umjesto toga sam se prepustila osjećajima i počela maštati. Velika pogreška. Zamišljala sam ga kao nekog nevoljenog i neshvaćenog muškarca koji samo traži savršenu ženu. Uvjerila sam samu sebe da je zaljubljen.

Puno je teže preboljeti vezu koja se dogodila, nego onu koja nije

Nije se lako riješiti uspomena. Kao psiholog, znala sam da je potrebno proći neko vrijeme, no ja sam ih usprkos tome pokušavala gurnuti pod tepih.

I onda sam shvatila da moram poslušati samu sebe i ono što ja preporučujem drugima na terapijama. Nisam gurala sjećanja od sebe, puštala sam ih da lete mojim mislima, a onda prestala obraćati pažnju na njih. I nestala su.

Ljudi vam od prvog dana pokazuju tko su zaista

Ako je lagao ženi da bi mogao biti sa mnom, lagao bi i mene. Isto je i s prevarom. Vi niste iznimka. Prevara se ne događa jednom, to je način života. Svatko tko je prevario osobu kojoj su se zavjetovali na ljubav, vjerojatno će prevariti i nekolicinu drugih putem.

Čovjek koji vara nije partner kakvog želite

Kada sam to shvatila, prestala sam biti ljubomorna na njegovu ženu i shvatila da se nikada ne želim naći u njenom položaju.

Najbolnije veze često otkriju ono što zapravo želimo i trebamo.

Dok sam bila sa njim, uvjeravala sam samu sebe da se ionako ne želim udati. I to je bila istina, no shvatila sam i ono što mi je bitno, a to je da želim muškarca koji će se obavezati da će spavati samo sa mnom i držati me u javnosti za ruku.

Prijatelji su važni kada se sve raspadne

Kada se sve završilo, prijatelji su bili uz mene, i to mi je neizmjerno značilo. Ljubavnice oženjenih muškaraca obično se izoliraju od prijatelja i obitelji kako ne bi slušale osude ili zbog osjećaja srama. Koji god razlozi bili, izolacija vam nikada neće pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:19