PROŠLA ISKUSTVA

KOLIKO BIVŠIH SEKSUALNIH PARTNERA JE PREVIŠE, ODNOSNO PREMALO? Muškarci i žene slažu se da postoji 'idealna brojka', pokazalo je novo istraživanje

 Profimedia, DEFD

Razgovor o seksualnoj prošlosti s novim partnerom nekima predstavlja neugodnost zbog straha da je brojka bivših partnera previsoka.

Stoga je portal za upoznavanje rezerviran isključivo za ljude u braku, IllicitEncounters.com, proveo istraživanje o toj tematici i ispitao niz muškaraca i žena što oni misle - koji je ‘idealan’ broj bivših seksualnih partnera.

Studija je pokazala da se oba spola slažu da je 12 ljubavnika najbolji broj. Kao razlog također oba spola navela su da to pokazuje da je osoba ‘seksualno otvorena i liberalna’. S druge strane ljude koji su imali manje od 10 partnera, smatraju ‘suviše konzervativnima’ i ‘seksualno neiskusnima’.

Osobe koje su imale 19 partnera i više smatraju ‘previše sebičnima’, ‘ljudima kojima je teško udovoljiti’ i ‘koji suviše brzo mijenjaju partnere’.

Međutim, muškarci i žene koji su sudjelovali u ispitivanju nisu se složili oko jedne teme - koliko je važno uopće saznati tu brojku. Samo 45 posto žena reklo je da bi htjelo znati s koliko im se bivših partner može pohvaliti dok istu stvar želi 53 posto muškaraca.

'Muškarci su malo kompetitivniji od žena. Žele da ih se percipira kao najveće i najbolje, bilo zato što iskreno žele zadovoljiti partnericu ili samo žele ugoditi egu, to je druga stvar. Žene su s druge strane sretne s uživanjem u trenutku, a prošla iskustva im nisu toliko važna', rekao je Christian Grant, glasnogovornik stranice koja je provela istraživanje, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:45