KRITIČNA SEDMA GODINA JE MIT

Koliko stvarno treba vremena da bi se partneri upustili u ljubavnu prevaru

Svi ste vjerojatno upoznati s mitom da je sedma godina veze ujedno i krizna te da se upravo u tom periodu odnosi najčešće raspadaju.

Međutim, novo istraživanje pokazuje da biste se trebali početi brinuti puno ranije - žene koje su nevjerne najvjerojatnije će prvi put prevariti partnera samo tri godine i tri mjeseca nakon vjenčanja.

Studiju je provela najveća britanska stranica za upoznavanje oženjenih ljudi, IllicitEncounters.com, a još je otkrila i da će žene prvi put posrnuti pet mjeseci ranije od muškaraca koji prvi preljub u prosjeku počine nakon tri godine i osam mjeseci nakon vjenčanja.

Otkrili su i da se preljub događa u 45 posto brakova, a od toga 57 posto inicira žena.

Osim toga, prije će prevariti žene čije su majke također imale afere jer imaju osjećaj da su dobile majčino ‘dopuštenje’ za prevaru pa ni zavjete ne doživljavaju tako ozbiljno.

Ista se stvar može primijeniti i na muškarce - ako su im očevi imali afere, vjerojatnije je da će imati i oni.

Ipak, razlozi za prevaru se uvelike razlikuju po spolovima. Žene najčešće navode emotivne razloge dok muškarci uglavnom ne mogu odoljeti prilici za seks, piše britanski The Sun.

No, oba su spola navela alkoholizirano stanje kao potencijalni razlog za prevaru.

Glasnogovornik IllicitEncounters.com, Christian Grant, je objasnio: ‘Kriza u sedmoj godini je mit, posebno ako su vam roditelji bili skloni aferama. Želite li znati hoće li vas žena prevariti, saznajte nešto o punici. Varanje je u obitelji, posebno kad su žene u pitanju jer idealiziraju svoje majke pa u odrasloj dobi slijede njihovo i pozitivno i negativno ponašanje. Ako im se roditelji razvedu ili im se majke povjere o prevari, i kćer će vjerojatnije varati.’

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:18