IGRA MOĆI

MUŠKARCI ČEŠĆE VARAJU OVAKVE PARTNERICE I TO VAM NIKAD NE BI PALO NA PAMET Istraživanje povezalo materijalna primanja s vjernošću u vezi

 Getty Images

Istraživanje Sveučilišta u Connecticutu provedeno na parovima, pokušalo je dokazati postoji li povezanost između materijalnih primanja partnera i varanja, piše Slobodna Dalmacija.

Došli su tako do zaključka da su muškarci, koji zarađuju više, skloniji vjernosti, dok oni koji zarađuju znatno manje od partnerica, češće ih i varaju.

Muškarci su bili u dobi od 18 do 32 godine te je ovo pokazalo kako kada je muškarcu moć pomalo ugrožena, osjeća se inferiorno te je skloniji počiniti preljub.

'Osobe koje financijski ovise o partneru nevjernost nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu ovisnost mogu doživljavati posebno prijetećom. Ekonomski ovisnom muškarcu nevjernost, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će kompenzirati financijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerice koja u dom donosi kruh', obrazložila je voditeljica studije Christin Munsch, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:08