PIŠE MILANA VUKOVIĆ RUNJIĆ

SEKSOPOLIS Nakon fatalne, eto nam i 'gole privlačnosti' - pretvaramo se u komade mesa!

Screenshot: Youtube
Britanski show nadahnut je više pornićima nego romantikom. Goli sudionici kao u mesnici pokazuju atribute, a kamera snima genitalije

Jednom davno, početkom osamdesetih, prelijepa glumica preznojavala se od želje u svojoj južnjačkoj vili, dok je naočit glumac, lud od strasti razvaljivao vrata. Ona je supruga bogataša kojeg mrzi, a on mladi odvjetnik koji će joj pomoći u tome da se riješi muža. Pritom se dobro preznojiti s njome što od visokih temperatura na američkom jugu, a što zbog prirode njihovog odnosa.

Možda pogađate, pričam o «Tjelesnoj strasti», filmu koji je tadašnje tinejdžere, a i one starije učio abecedi spolne napetosti. Nakon Kathleen Turner, takve će uloge na sebe preuzeti Glenn Close, Sharon Stone, potom Monica Bellucci, naravno, i mnoge druge, a filmovi će se uvijek zvati «kobna privlačnost», «fatalni susret», «opasni zagrljaj», i tako dalje. Možda je era takvog erotizma u kojima vidimo samo komadić tijela, liniju leđa, obris grudi, zauvijek prošla upravo ovih dana, kada se na britanskom Kanalu 4 pojavila «Gola privlačnost», zabavna emisija nadahnuta mnogo više pornićima, nego gore navedenim filmovima. Jer, na tragu svih sličnih emisija čiji je smisao pronalazak partnera, ova je – savršeno ogoljena.

Naime, gošća stoji u sredini studija, a s njene obje strane se ukazuju potencijalni partneri- njih šestorica, kao od majke rođeni! Gošća i voditeljica komentiraju muškarce- od struka nadolje. Kamera je uglavnom fokusirana na – genitalije. «Sviđa mi se oblik njegovih mošnji», normalan je i uobičajen komentar, a muškarac golemog, istetoviranog penisa, gle čuda, dobiva veću minutažu od njemu sukobljenog muškarca s omanjim, ispodprosječnim penisom. Slijedi detaljno proučavanje stražnjica, ocjena dlakavosti, svake neravnine na tijelu, prištića....»Što bi bilo kada bismo se pred onim koji nam se sviđaju odmah pojavili savršeno goli?

Kada bi na početku zavođenja bilo ono što je obično na kraju?», pitanje je koje se postavlja na početku emisije. A odgovor se ne čeka dugo. Možete pretpostaviti, prilično se kratko razmatraju stopala, koljena i bokovi. Trbusi nešto dulje, jer zanimljivo je vidjeti je li njihovi vlasnici više vole pivo i kafić ili energetska pića i teretanu. Tek se na kraju fokus prebacuje na lice, kada se motre usta, obrazi i oči, da bi se naposlijetku gošća trebala odlučiti koji joj se od ponuđenih partnera najviše sviđa i s kojim će rado završiti u krevetu! S onim istetoviranog penisa i naglašenih bicepsa? Oh, kako predividljivo i nemaštovito! Neka još jednom pogleda onog bez penisa i bez bicepsa...I tako se stanovnici Otoka u ljetnim noćima hlade od Brexita. Urednici kažu da se u njihovom studiju tijelima bavi «znanstveno» i «iskreno». Budimo realni, čim nekog upoznamo, odmah nas zanima ima li tetovirani penis! Ili, možda, ne?! Možemo li javno priznati da nam je draži onaj lik s pivskim trbuščićem o kojeg mora da se lijepo osloniti dok gledamo televiziju.....Možda nije ne znam kakav ljubavnik, ali drag je i simpatičan poput plišanog medvjedića....Važno je da su svi sudionici kviza punoljetni i dragovoljno se svlače. Jednom će to biti muškarci, a drugi put žene. Svima je to neprocjenjivo iskustvo, da ih se jednom zasvagda prokomentira – javno. Da se cijela nacija uvjeri kako njihove dlakave stražnjice zapravo i nisu loše. Uostalom, dlake se uvijek mogu ukloniti.

U «Goloj privlačnosti» jasno i glasno se kaže da je dosta više tog erotizma, pripijenih majica, prozirnih bluza, crvenih suknji, uskih traperica. Ako želite nekog zaista osvojiti, učinite to – goli! Dosta je svih onih uzdaha, pogleda, sanjarenja o gležnjevima, koji su u viktorijansko doba bili mračni objekt želje, koga više zanimaju Brigitte Bardot ili Marilyn Monroe u bikinijima, zašto da mjerkamo noge u minicama ili fantaziramo o grudima koje proviruju kroz dekolte. Vremena se mijenjaju, meso je meso. Nemojmo se zavaravati da smo išta drugo nego komad mesa izložen kod mesara. Pred nama je neki novi oblik zbližavanja srodnih duša... Pardon, tijela. Jer, duše su i tako precijenjene, barem se tako misli u ovoj poučnoj emisiji, koja upravo obara rekorde gledanosti, a pitanje je trenutka kada ćemo neku njezinu verziju gledati i na našim ekranima....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:14