ISTRAŽILI SMO PONUDU

VALENTINOVO U HRVATSKIM RESTORANIMA Meniji od 90 do 565 kuna po osobi, najviše će se jesti steakovi i brancin

 Shutterstock
Za jedan od svojih najunosnijih dana u godini ugostitelji su ponudili menije po prigodnim cijenama

Valentinovo je za restorane jedan od najunosnijih dana u godini. U različitim anketama o Valentinovu čak su i parovi koji tvrde da ne drže do tog dana izjavili da povremenu odu u restoran na večeru.

Mjesto u nekim od najpopularnijih restorana treba rezervirati danima unaprijed, a kako bi olakšali sebi pripremu, a gostima odabir, mnogi restorani pripremaju posebne menije po promotivnim cijenama.

Pregledali smo na desetke menija u hrvatskim restoranima i usporedili cijene i ponudu.

Ekskluzivno

U ponajboljim i ekskluzivnim restoranima cijena menija penje se i do 565 kuna. Toliko stoji večera u restoranu Zinfandel elegantnog hotela Esplanade, koja uključuje pet sljedova, čašu pjenušca, dar za dame i nježnu glazbu uživo u pozadini. Jedan od sljedova u Esplanadinu meniju je i steak s korom od pinjola i kremom od celera, a upravo je steak, dakle različite vrste odrezaka, jelo koje se najčešće pojavljuje na prigodnim jelovnicima. Ne čudi da je Black Angus flank steak zvijezda mesnog menija u Oxbo Grill baru u zagrebačkom hotelu Doubletree by Hilton, koji je po steakovima i prepoznatljiv, a u kojem cijena menija iznosi 260 kuna.

Priska Thuring, chefica zagrebačkog restorana Dubravkin put pripremila je dva menija - bijeli i crveni. Hedonističkih šest ili sedam sljedova stoji 420, odnosno 560 kuna po osobi. U hotelu Katarina u Dugopolju pokraj Splita romantična večera uz živu glazbu u četiri slijeda stoji 440 kuna, a uz večeru se možete za uspomenu fotografirati u “photo boothu”.

Jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj, šibenski Pellegrini, složio je impresivan meni u šest sljedova, koji stoji 499 kuna, a moguće je naručiti i odgovarajuća vina uz jela, što stoji dodatnih 289 kuna.

Riba ili meso

Jednostavnija ponuda, ali i niža cijena, može se pronaći, primjerice, u restoranu hotela Gallus u Sesvetama. Tamo večera u tri slijeda, a može se birati između tri različita menija, stoji 180 kuna za dvije osobe, dakle 90 kuna po glavi. El Bull u zagrebačkoj Dubravi pripremio je riblji i mesni meni za 150 kuna po osobi.

Kad se radi o ribljim menijima, u većini restorana odlučili su ponuditi jela od lososa ili brancina. Vegetarijanskih menija, koliko smo primijetili, u ponudi restorana baš i nema previše.

Hotelski restorani uz poseban meni imaju i prigodne cijene noćenja, a kako Valentinovo pada u utorak, akcija u većini vrijedi sve do kraja ovog tjedna. Uz promotivnu cijenu noćenja, večeru i dodatne sadržaje, bijeg na nekoliko dana može ispasti i prilično isplativ.

U hotelu Bluesun Kaj u Mariji Bistrici u 380 kuna po osobi uključena su dva noćenja, dvije romantične večere, popust na wellness usluge, koktel dobrodošlice... Osim u Zagorje, isplati se pobjeći i u Baranju: u hotelu Osijek za 370 kuna gosti dobivaju romantičnu večeru uz svijeće, noćenje, bogati doručak, korištenje wellnessa...

VALENTINOVO ZA SAMCE Počastite se desertom ili priredite zabavu

Valentinovo je praznik ljubavi i to ne mora nužno podrazumijevati romantičnu ljubav. Zato, ako ste tip osobe koja slavi Valentinovo, a nemate partnera, nemojte sjediti doma i tuliti nad svojom nesretnom sudbinom. Evo prijedloga:

  • Ako ste samohrana mama ili tata i nemate baka servis ili dadilju, slavite Valentinovo sa svojom djecom. Pogledajte neki film, napravite pizzu ili keksiće.
  • Priredite party. Pozovite sve samce ili parove (ako ih možete gledati) na zajedničko druženje uz čašicu vina ili slastan desert. Igrajte igrice, kartajte se ili organizirajte filmski maraton. Možda se na vašoj zabavi pojavi On ili Ona.
  • Počastite se. Napravite nešto baš za sebe. Torticu možda. Kao Bridget Jones. Kupite si poklon, otiđite na masažu. Ljubav i pažnja prema sebi važne su da ostanete pozitivni. A kada ste u takvom ozračju, privlačite i druge pozitivne ljude u svoj život.
  • Napravite nešto za nekog drugog. Može biti čak i nešto jednostavno, kao da se nasmiješite strancu. Platite ručak nekome tko čeka iza vas u redu u restoranu. Donirajte novac ili svoje vrijeme - u nekom volonterskom centru.
  • Budite kreativni: oraspoložite se toplom kupkom, omiljenom slasticom, slaganjem liste najdražih pjesama ili završite hobi koji želite privesti kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:50