VRUĆE AFERE

VELIKO ISTRAŽIVANJE O PRELJUBU Žene i muškarci otkrivaju zašto varaju svoje partnere, a osobe kojima prilaze nisu onakve kakvima ih vi zamišljate...

 Profimedia, Alamy
 

Nevjerni muškarci koji su krivi za upuštanje u vruće preljubničke afere priznali su kako je 'kemija' ono što žele kad traže drugu ženu.

No ljubavnica nije, kao što brojni smatraju, nepoznata ljepotica iz noćnog kluba, misteriozna i zavodljiva. Naime, kada je riječ biranju ljubavnice, ovaj proces je puno kompliciraniji i proračunatiji, pokazalo je istraživanje koje je provela Ashley Madison, kanadska agencija i društvena mreža za upoznavanje namijenjene upravo ljudima koji su oženjeni ili u vezama.

Od 1300 ispitanih muškaraca, 27 posto ih je priznalo kako bi, da su nesretni svojim brakom ili vezom, radije prišli prijateljici ili kolegici. Ako će muškarac pokušati počiniti preljub, to će biti, priznaju, vjerojatno s nekim kog poznaju otprije.

Ipak, 23 posto ispitanika kazalo je kako bi bili zadovoljni i s upoznavanjem nepoznate žene tijekom putovanja, a većina ih tvrdi kako su afere pokušaj da budu sretniji u braku, a ne da ga upropaste.

Istraživanje je pokazalo još jednu, za žene poražavajuću stvar. Naime, čak 99 posto muškaraca je priznalo da su ili varali partnericu ili su razmatrali da to učine.

Za većinu muškaraca zadovoljavajući seks je glavni motiv za aktivno traženje ljubavnice. S druge strane, 39 posto žena otkriva kako su prevarile partnera, a dodatnih 35 posto ih priznaje kako su razmišljale o tome.

Mnoge žene supruga su prevarile nakon što su rodile djecu - što ih priznaje čak 54 posto, a 15 posto njih tvrdi kako bi njihov prvi odabir bio kolega s posla. 17 posto pak priznaje kako su u tom kontekstu maštale upravo o svom šefu.

Što se tiče razloga preljuba, često se misli da žene traže emocionalnu povezanost, no novo istraživanje tvrdi upravo suprotno.

Vrlo mali postotak žena traži ne-fizičke atribute kod svojih ljubavnika - 5 posto tvrdi kako su ljubavnici bili obrazovaniji od njihovog supruga, dok ih 43 posto tvrdi da je privlačnost bila isključivo fizička. I one, kao i muškarci, tvrde kako je nevjera bila pokušaj da začine svoj ljubavni život, prenosi Independent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:11