NOVO ISTRAŽIVANJE

ZNANSTVENICI TVRDE Oblik vašeg lica govori puno o vašem seksualnom životu! Provjerite imate li jak nagon za seksom i je li vaš partner sklon nevjeri

Liv Tyler i Leonardo DiCaprio
 Profimedia

Nova studija tvrdi da ljudi s okruglijim i širim licem imaju jači seksualni nagon. Istraživanje je vodio Steven Arnocky, profesor psihologije na kanadskom sveučilištu Nipissing, a njegov tim pronašao je vezu između oblika lica (odnosa širine i visine lica) osobe i želje za seksom.

U istraživanju je sudjelovalo 457 muškaraca i žena koji su svi bili u ljubavnoj vezi. Što je njihovo lice bilo šire, imali su veći seksualni nagon, a isto se odnosi i na muškarce i na žene, pokazalo je istraživanje.

No pokazalo se kako različiti spolovi ne funkcioniraju isto kada se radi o neobaveznom seksu i nevjeri.

Naime, muškarci sa širim licem vole seks bez obaveza, a također su vrlo otvoreni prema pojmu prevare svoje partnerice nekad u budućnosti.

Druge karakteristike lica pak, poput jako izražene čeljusti, nisu pokazale vezu s jačim seksualnim nagonom.

Prethodne studije pronašle su druge veze između oblika lica i seksualno povezanog ponašanja.

Primjerice, ispostavilo se da su muškarci sa širim licem agresivniji, dominantniji i manje moralni. Isto istraživanje pokazalo je da su privlačniji suprotnom spolu kao kratkoročni ljubavnici, za razliku od muškaraca s užim i dužim licem, no kako su sveukupno manje privlačni, posebice kada o tome sude žene.

Cijelu studiju pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:03