MALO ŠMINKE

STRUČNJACI SAVJETUJU KAKO BRŽE I EFIKASNIJE PRODATI STAN Ovih šest jednostavnih trikova uljepšat će prostor, a i postići ćete višu cijenu

 Profimedia, imageBROKER

Uz generalno lošu ekonomsku situaciju i relativno nizak životni standard danas nije lako ni kupiti, a ni prodati stambeni prostor. Bilo da se radi o kući ili malom stanu, postoje neki trikovi, ‘šminka’, koji će vam olakšati promociju, odnosno prodaju prostora, a koji ne zahtijevaju previše napora ni financija.

Stručnjaci iz tvrtke Coco Republic, jednog od vodećih australskih proizvođača namještaja i dizajna interijera, kažu: ‘Prezentacija doma silno može utjecati na cijenu po kojoj ćete ga prodati. A kad se sjetite da je vaš dom vjerojatno najvrednija stvar koju posjedujete, onda se svakako isplati uložiti trud i prodati po što boljoj cijeni.’

Za britanske su medije iznijeli šest trikova koji bi vam trebali poslužiti da malo ušminkate stan i prezentirate ga u bolje svjetlu.

Fokusirajte se na ulaz

Prvi dojmovi su vrlo često najvažniji pa bez obzira imate li stan ili kuću, potrudite se izvana urediti prostor koji će potencijalni kupci prvo vidjeti. Ako imate vrt, uredite ga, operite prozore i neka prilaz kući izgleda uredno.

‘Želiti postići to da potencijalni kupac odmah želi vidjeti ostatak’, pišu.

Dozvolite kupcima da se zamisle kako žive u vašem prostoru

Želite li prodati svoj dom, iznimno je važno da se kupci ‘osjećaju kao doma’ u prostoru koju nudite. Stručnjaci stoga savjetuju da u periodu razgledavanja i obilaska uklonite personalizirane predmete, fotografije ili druge stvari koje se povezuju isključivo s vašom obitelji, kao i pokoji višak namještaja uz koji ste samo vi emotivno vezani, posebno ako nema estetsku vrijednost.

Hanging christmas photos against wooden planks, Image: 262288916, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak
Profimedia, Wavebreak

Svijeće daju atmosferu

Mirisne svijeće su uvijek dobar odabir za oplemenjivanje prostora. Osim što će ga osvježiti mirisom, ostavljaju dojam tople i ugodne atmosfere. ‘Zapamtite, prodajete životni stil, a ne samo prostor’, upozoravaju stručnjaci.

Biljke daju živost

Ništa neće reći ‘ovaj prostor je živ’ kao malo zelenila u stanu, odnosno kući. Paprat i kaktusi odmah će osvježiti prostor, a radi se o posve nezahtjevnim biljkama. ‘Biljke su obavezne ako želite da se u vašem domu osjeti živost’, pišu.

Zdjele s voćem i ogledala

Želite li neprivlačnoj i neuređenoj sobi na brzinu dati neki ton, boju, eleganciju, pokušajte sa zdjelom voća ako se radi o blagovaoni ili kuhinji, ili s nekoliko ogledala što će dati privid namještenog prostora.

Wall, bookshelf, detail, Image: 88223497, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER
Profimedia, imageBROKER

Knjige po kući

Kuharice u kuhinji govore da ste kreativni, ali će dati i estetsku dimenziju prostoru koji je vrlo često jednoličan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:24