SIGURNOST

DOBRO RAZMISLITE PRIJE ZAKLJUČAVANJA EKRANA MOBITELA Sigurnost vam mora biti na prvom mjestu, ali vodite računa i o ovim faktorima

 Pixabay / Pixabay

Zaključavanje zaslona mobitela dvosjekli je mač. S jedne strane, sigurni ste da vam nitko neće prčkati po mobitelu dok vas nema ili ako ga izgubite, međutim, ako izgubite mobitel, i dobronamjerna vam želi pomoći, neće uvijek moći to napraviti.

Osim toga, mnogima unošenje šifre kako bi napravili i najmanju radnju predstavlja napor, a ako slučajno dovoljno puta pogriješite, mobitel će vas proglasiti provalnikom i stvoriti vam dodatni posao ponovnog otključavanja mobitela.

Postavlja se stoga pitanje: zaključavati zaslon ili ne? Naš je savjet da svakako trebate imati neku vrstu zaštite o prčkanja, međutim razmislite o tome kakvu. Otključavanje putem otiska prsta svakako je brže i poželjnije. Ako se već odlučite za šifru, napravite je dovoljno kompliciranom i neintuitivnom. Nikako nemojte koristiti prvo slovo imena ili prezimena.

Ako se odlučite zaključati ekran mobitela, naredite mobitelu da na zaključanom ekranu prikaže vaše ime i telefonski broj na koji vas se može dobiti u slučaju da mobitel izgubite.

Alternativno totalnom zaključavanju, možete zaključati pojedine aplikacije, a telefon ostaviti otključanim. Tako ćete si olakšati rukovanje mobitelom u situacijama kada vam zaključavanje cijelog mobitela nije potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:38