NEKA IGRE ZAPOČNU!

Facebook se udružio s Unityjem kako bi napravio gaming platformu za igranje na računalima

 Dado Ruvic / REUTERS
Unity, engine za razvijanje video igara, najavio je integriranje Facebooka u svoju ponudu platformi za razvoj

Igre koje možete igrati na Facebook mogle bi postati puno impresivnije, piše Wired, jer je engine za razvoj video igara Unity najavio partnerstvo s društvenom mrežom.

Unity je poznat po svojoj raznovrsnosti te dopušta studijima koji rade video igre izradu jednostavnih 2D igara za mobitele, ali i kompleksne igre za računala i konzole.

'Unity će u svoju ponudi integrirati i Facebookovu platformu za igranje, a razvijamo i potpuno novu platformu za igranje video igara na osobnim računalima', rekao je Jack King Choi, Facebookov menadžer za marketing proizvoda. Ovim se potezom studijima za razvoj video igara otvara pristup 'Facebookovoj publici od više od 650 milijuna gamera'.

Igre na Facebooku predstavljaju veliko tržište. Facebookove igre obično ne ostvare popularnost naslova kao što Call of Duty ili Grand Theft Auto, međutim one su vrlo unosne zbog mikrotransakcija unutar igara. Facebook je 2015. godine studijima za razvoj igara isplatio više od 2,5 milijardi dolara.

'Developeri usmjeravaju svoj talent i svoju strast na stvaranje čudesnih igara, a razvoj predstavlja samo dio izazova tog pothvata', kaže Elliot Solomon, potpredsjednik za poslovni razvoj u Unityju. 'Integriranje alata koji omogućavaju bezbolan pristup Facebookovoj mreži ključan je za pomaganje developerima u pronalaženju uspjeh koji zaslužuju.'

'Naša je misija omogućavanje ljudima otkrivanje, igranje i dijeljenje igara koje vole s ljudima do kojih im je stalo', dodao je Leo Olebe, direktor partnerstava za video igre u Facebooku. 'Unity je vodeća platforma za razvoj igara i odlično je što možemo surađivati s njima kako bismo pomogli studijima za razvoj video igara pronaći novu publiku za njihove igre.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:58