NADOGRADNJA KORISNIČKOG SUČELJA

FACEBOOK U MESSENGER UVEO REAKCIJE Korisnici će moći reagirati na individualne poruke te se obraćati pojedinim ljudima u grupnim razgovorima

 Dado Ruvic / REUTERS
Reakcije i spominjanje unutar Messengera postepeno će korisnicima postati dostupni

Facebook je napokon popustio i korisnicima omogućio svojevrsno izražavanje neodobravanja - premda se radi o pojedinačnim porukama unutar svoje Messenger aplikacije. Britanski Wired piše da je društvena mreža u petak počela omogućavati korisnicima reagiranje na poruke.

Korisnici će tako moći na fotografije i poruke osoba s kojima komuniciraju reagirati s 'ljubavlju', 'čuđenjem', 'tugom', 'srećom', 'ljutnjom' te palcem gore i palcem dolje. Upravo su mnogi taj 'palac dolje' interpretirali kao varijantu često tražene tipke 'dislike'.

'Uz pomoć reakcija u Messengeru dali smo korisnicima mogućnost da na svaku pojedinu poruku reagiraju s određenom emocijom', rekao je Facebookov upravitelj proizvodima Drew Moxon.

Korisnici će tako moći na fotografiju ili dogovor za večeru reagirati s jednom od ponuđenih emocija. Osim toga, Facebook će korisnicima omogućiti da spominju i druge korisnike u grupnim razgovorima. Kako biste nekoga spomenuli, dovoljno je samo ispred imena osobe staviti znak '@'. Tim će korisnicima biti javljeno da su spomenuti.

Kako biste reagirali na nečiju poruku, neovisno o njezinom obliku ili sadržaju, prstom morate kliknuti na objavu i pričekati da vam se ponude reakcije. Sistem dakle funkcionira na sličan način kao i reagiranje na objave u glavnoj Facebook aplikaciji. Nakon odabira reakcije, ona će se pojaviti ispod objave.

U postavkama aplikacije možete podesiti želite li da vam Messenger i Facebook javljaju kada vas netko spomene. Ako s nekom reakcijom niste zadovoljni možete je ukloniti i promijeniti poslije reagiranja.

Mogućnost reagiranja i spominjanja ljudi postupno će postati dostupna svim korisnicima diljem svijeta pa ako još ne možete reagirati na objave svojih prijatelja i drugih korisnika, imajte strpljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:18