AGRESIVNA EKSPANZIJA

FACEBOOK UVODI OPCIJU KOJA SE NEĆE SVIDJETI SVIMA Taman kada ste se navikli videosnimke gledati na jedan način, društvena mreža uvodi promjene

 Melissa Fares / REUTERS

Facebook je u srijedu objavio da će se videi na njihovoj platformi uskoro početi reproducirati s uključenim zvukom, piše BBC.

Prema najavama, pokretanje videa s uključenim zvukom postat će zadana postavka, a trebala bi biti implementirana do kraja ove godine.

Facebookov nedavni rast može se pripisati agresivnom širenju video sadržaja po platformi. Društvena je mreža rekla svojim investitorima da planira taj uspjeh unovčiti.

Tvrtka je takav način reprodukcije testirala na ograničenom broju korisnika te tvrdi da su povratne informacije koje su dobili bile pozitivne.

'Dok je krećete po Facebooku, zvuk na videima s kojima se susretnete stišavat će se i poglašnjavat', napisali su iz Facebooka. 'Ljudi sve više gledaju videe na svojim mobitela te očekuju da čuju zvuk kada im mobitel nije na vibraciji ili bešumnom'.

Facebook korisnike koji svoj mobitel drže na vibraciji ili bešumnom neće dovoditi u neugodne situacije pokretanjem videa sa zvukom. Osim toga, korisnici će opciju reprodukcije videa za zvukom moći ugasiti u postavkama aplikacije.

Ovakva će promjena zasigurno utjecati na video sadržaj koji se snima za emitiranje na Facebooku. Zbog izostanka automatskog pokretanja sa zvukom, oglašivači i kreatori sadržaja su u svoje videe stavljali titlove. Ta bi se praksa uvođenjem ove nove opcije mogla djelomično napustiti, a činjenica da će reprodukcija videa sa zvukom biti zadana pomoći će napuštanju titlova na videima.

Korisnici koji ne žele da se im se Facebook videi automatski pokreću sa zvukom mogu tu opciju ugasiti u postavkama aplikacije. Ako nemate mogućnost gašenja reprodukcije sa zvukom, to znači da opcija u vašem tržištu još uvijek nije dostupna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:27